котик

вівторок, 19 травня 2015 р.

Поговоримо про травень.
У травневий у танок
Заплітається вінок.
                                                                                       Ой, Вулице, заспівай,
                                                                                       Мене вдома не чекай.

Якому б місяцеві ми не співали хвалу (а кожен з них заслуговує на це), та останній весняний брат все-таки має особливі заслуги. Незважаючи на круті примхи природи, саме цей час вона постає в усій своїй красі.  Навколишній  світ немовби  святкує свою молодість буйним цвітінням трав, багатоголоссям пташиного царства.
Саме такого світлого дня до районної бібліотеки для дітей завітали учні 3 класу ЗОШ №1 ім. П. Мирного (вихователь Віра Марченко), щоб дізнатися багато цікавого про травень.
З допомогою бібліотекаря діти пізнали, звідки пішла назва місяця, дослідили особливості весняних польових робіт. Більше уваги учні приділили святам травня. З бесіди про Трійцю вони дізнались, звідки бере початок свято, як його святкували наші батьки та діди. А провідний бібліотекар Зоя Єщенко поділилася власними спогадами святкування Трійці і розказала дітям,  як раніше на селі ставили «Віху», які дійства при цьому проводились.
Не оминули діти своєю увагою і інші свята  останнього місяця весни:   1 Травня, День Перемоги, День Матері, День сім’ї. Останньому школярі  приділили  найбільшу увагу. Вони розповіли про традиції і обереги власних сімей, прослухали повчальну казку «Дуб». На завершення  діти взяли участь у вікторині, конкурсі загадок та намалювали букет, який подарували на «День сім’ї» своїй класній мамі.
                                Алла Савчук, бібліотекар Миргородської районної бібліотеки для дітей

Немає коментарів:

Дописати коментар