котик

суботу, 25 березня 2017 р.

  Сьогодні ми знайомимо вас, шановні користувачі блога, з літературним шедевром - колективною роботою  учасників ІІ(районного) туру конкурсу «Найкращий читач  року - 2017». Тож до вашої уваги
ПРИГОДИ КЛЮ ТА БЛАНКИ
            Давним-давно, багато мільйонів років назад, коли на нашій планеті було тепло й більша частина суші, де сьогодні луки й пагорби, була вкрита озерами й морями, з’явилися перші динозаври.
            Незабаром вони заселили всю землю. Їх було багато, і всі вони були різні.
            Якось одного чудового доісторичного ранку молодий птеродактиль на ім’я Клю прогулювався в заростях папароті. Він вистежував солодких личинок, які ховалися при кожному необережному русі.
            Раптом Клю почув дивне потріскування: «Хрусь… Хрусь…»
Це був великий динозавр Рекс, який любив їсти маленьких птеродактилів. Динозавр хотів з’їсти маленького Клю, але той швидко піднявся в повітря і полетів, бо був дуже спритний і вмів літати як тато. Рекс гнався за ним, а Клю летів через гущавину додому, в безпечне місце, де на нього високо на горі в гнізді чекала мама.
Спочатку маленького синочка мама пригостила дубцем за непослух, а потім нагодувала принесеною нею смачною їжею. Тільки пообідав Клю, як раптом почалася страшна гроза і – трах-тара-рах! – блискавка влучила  в гніздо і рознесла його. Мама мертвою впала на землю. Клю спочатку почав плакати, та потім згадав, що маму можна оживити. А допомогти в цьому птеродактилю зможе сірий Гендель-чаклун.
Повз дерево проходив друг Клю – маленький тециратор Бланка, тож разом  і помандрували до чаклуна. Та раптом перед ними наче з-під землі виріс Рекс. Бланка вступив у двобій з динозавром, вдаривши Рекса рогами по ногах. Чудовисько заревіло нединозаврячим голосом – і втекло. Клю з Бланкою пішли до озера, в якому жили інші динозаври – довгошиї. Біля водойми друзів спіткала нова пригода – з озера показало свою голову Лохнеське чудовисько, яке загарчало на прибульців. Та довгошиї динозвари прийшли друзям на допомогу – вони опустили свої шиї, і Бланка та Клю піднялися по них на височезне дерево баобаб. Там у гнізді жив сірий Гендель-чаклун, який мав чародійну траву, що могла оживити маму Клю. Та трава спершу повинна вирости, а для цього був потрібний порошок із зуба динозавра Рекса.  Чаклун поставив умову: дістати зуб динозавра.
Клю і Бланка спустились по ліанах з баобаба і гайнули шукати динозавра. Бланка кинув клич, і його друзі прийшли на допомогу. Всі разом вони відшукали Рекса, який спав поряд з уламками кісток. Друзі підклали динозавру кам’яну кістку з м’ясом, потім полоскотали в носі пір’їнкою. Рекс проснувся і побачив великий кусок м’яса. Хижак накинувся на нього – і заревів від болю. Він дременув навтьоки. Зламаний зуб залишився лежати на землі. Друзі взяли зуб і віднесли чарівнику, який перетер його на порошок, посипав порошком траву - і та миттю виросла. Потім всі разом поклали траву на маму і мама ожила.
Історія закінчилась щасливо. Тільки динозавр був нещасним. Та його зуб виявився молочним і незабаром виріс інший. Рекс запам’ятав надовго, що ображати маленьких негарно.

Немає коментарів:

Дописати коментар