котик

суботу, 28 вересня 2019 р.


Цей дивосвіт - бібліотека
            З чим у вас асоціюється бібліотека для дітей? З довгими стелажами книжок, газет та журналів?  Особливою енергетикою?  Тишею та затишком?  З  вільним доступом до Інтернету? Так, у цьому є сенс!  Але є і виключення. Принаймні, в ті дні, коли  районна бібліотека для дітей влаштовує для  своїх користувачів розваги. Ось тоді бібліотека нагадує вулик.
         Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек, за ініціативи та сприяння відділу культури і архіву Миргородської РДА, спеціалістами районної бібліотеки для дітей було проведено оригінальне свято - конкурс «Цей дивосвіт - бібліотека», головними героями якого були бібліотекарі, юні читачі бібліотек та книжки.
              Свято бібліотек – це, передусім, свято книги.  Їх цього  дня розглядали під різними кутами.  Найоригінальніші книги РДБ були представлені на виставці «Ми – най-най-най…»; подаровані цього року читачами - на парасольці «Подарунки наших читачів»; найпопулярніші серед дітей  детективи стали будівельним матеріалом для лавочки-читалочки. А окремі дитячі книжки - частиною конкурсних виступів.




         Кожне свято - це завжди багато щирих, вірних друзів і теплих слів вітань. Тож не дивно, що зала  була переповнена гостями. Бажаючих привітати  зі святом нашу бібліотеку, яка цього року відзначає свій 40-річний ювілей, та спеціалістів бібліотек з професійним святом виявилося несподівано багато. Тож ми вирішили  розподілити їх за трьома номінаціями та відзначити  по одному, найоригінальнішому, в кожній. Для цього обрали  журі: Катерину Василівну Одай, яка довгий час  працювала в нашій бібліотеці  з часу її відкриття; Валентину Борисівну Оврах, яка все життя присвятила бібліотечній справі; та  Олену Олександрівну Заброду, яка роками підтримує акцію «Подаруй дитячій бібліотеці книгу».  Нелегко їм було справитися зі своїм завданням - визначити найкращих.



         Відкривала конкурсну частину свята номінація «Лавочки-читалочки». Діти Поліна Олійникова, Ольга Пенькова,  Анастасія Кириченко, Лілія Рудченко, Надія Боюка, Ангеліна Мовчан, Наталія Мох, Тетяна Галайда, Катерина Болдарєва, Анастасія Матвієнко, Артем Гринь, Владислав Радченко, Олександр Савчук, Богдан та Богдана Бурики, Петро та Аліса Іванець виразно читали вірші, притчі,  уривки з літературних творів про книгу, бібліотеку, бібліотекарів, мову. 









     В цій номінації журі відзначило артистичний виступ Анастасії Матвієнко - п’ятикласниці з Кибинець.


          У аматорському конкурсі «Kids dance battle» взяли участь  Максим Панченко, Наталія Бужин, Поліна Черненко, Катерина Ребрик, Богдан Горбань, Аліна Гарячун, Марія та Даша Даценки. Діти підготували зворушливі музичні, пісенні та танцювальні номери.   Журі відзначило танок Пеппі Довгоїпанчохи у виконанні Поліни Черненко, третьокласниці Миргородської гімназії.  


   
          Найлегше членам журі було визначити переможця в номінації «Бібліотека моєї мрії», бо за найоригінальніший малюнок по темі проголосували всі учасники та гості свята. Члени журі підрахували стрічки на творчих роботах Лізи Таранової, Дмитра Українського, Поліни Олійникової, Владислава Ганженка, Кирила та Артема Корехових, Кирила та Ігоря Бєличенків, Олександри Карась, Юлії Корнієнко, Катерини Болдарєвої, Анастасії Матвієнко, Емілії Адаменко, Аліни Сінельник, Даші Акімової, Ольги Пенькової, Марії та Даші Даценко, Аліни Гарячун, Вікторії Ранюк. Найбільше голосів набрав малюнок восьмикласника Артема Корехова.


Всі переможці в номінаціях конкурсної програми отримали грамоти відділу культури і архіву Миргородської РДА та книги.
В номінації «Бібліотека моєї мрії» крім малюнків була представлена і поробка з природного матеріалу - колективна робота гуртківців «Природа і фантазія», що працює при Хомутецькій ЗОШ. Її презентувала  Карина Молнар. Робота гуртківців отримала приз глядацьких симпатій.


Від колективу Миргородської районної бібліотеки для дітей всі учасники отримали подяки та солодощі, а переможці  ігрової програми – книги.




А ще, на правах організаторів свята, спеціалісти районної бібліотеки для дітей відзначили Лілію Рудченко - за власний вірш-привітання зі святом бібліотек; Наталію Бужин - за чудове виконання пісні, Катерину Ребрик та Богдана Горбаня - за зворушливий вальс; Максима Панченка - за музичну композицію на саксафоні та найменших учасників заходу - Богдана та Богдану Бурик.








Ми щиро вдячні нашим колегам з Комишнянської, Великобайрацької, Попівської, Хомутецької, Бакумівської, Великообухівської, Кибинської, Біликівської, Шахворостівської, Черкащанської та  Ромоданівської бібліотек за підтримку та підготовку юних користувачів своїх бібліотек для у участі в конкурсній частині свята; спеціалістам районного будинку культури -  за озвучення заходу; батькам, спеціалістам шкільних та позашкільних закладів - за забезпечення участі дітей у святі. На згадку про зворушливе свято-конкурс у нас залишаться приємні спогади та колективне фото. 


         Напередодні Всеукраїнського свята бібліотек вітаємо всіх спеціалістів та користувачів бібліотек з нашим спільним святом. Хай кожного дня на вас чекає зустріч з цікавою книгою. Бібліотекарям зичимо щастя, радості, щирих і добрих читацьких посмішок, цікавих запитів, поваги користувачів і цікавих подій.
                                                        Валентина Зінченко, заст. директора Миргородської ЦБС

Немає коментарів:

Дописати коментар