котик

пʼятницю, 13 лютого 2015 р.

Диво-мандрівка в країну казок
Сонячного  зимового дня з самого ранку бібліотека наповнилася  гомоном і сміхом. Це вихованці старшої групи дитячого садочка «Сонечко» (вих. С. Дудніченко, пом. вихователя В. Удовіченко)  вперше завітали в храм книг на свято Казки. А розпочалось воно екскурсією по бібліотеці.  Діти з цікавістю слухали розповідь бібліотекаря про те, що всі книги в бібліотеці  мають свою адресу, їх не купують,  а обов’язково повертають, щоб інші мали змогу з ними познайомитись.  
А потім із задоволенням  відгадували, хто  ж загубив знайдені вранці бібліотекарями речі. «Буратіно!  Кіт у чоботях!  Курочка Ряба! Червона Шапочка! Дід! Незнайко!» - дружно відповідали малята. Весела вікторина «Юні Всезнайки»         та презентація «Чи знаєте ви казки?» створили справжню святкову атмосферу.
А підхопили її постійні читачі бібліотеки  – учні 3-х класів ЗОШ № 1 (вих.  В. Марченко), які вміють  і читати, і відпочивати, люблять дізнаватись про щось корисне і цікаве. Тож і завдання для них були набагато складнішими. 
 Капітанам потрібно було відгадати назви команд, які вони очолювали, вирішити складні завдання ведучої свята, намалювати казкового героя із зав’язаними очима. А оскільки бути художниками виявили бажання всі учасники свята, то кожен з них мав змогу стати капітаном команди на деякий час. Команди ж  відгадували загадки віртуальної вікторини «Сторінками улюблених казок», визначали казкового героя, який, не називаючись, розповідав про себе. 
Задоволення отримали всі.

Свято в бібліотеці закінчилось, та в серцях дітей казка залишилася назавжди. 
                                             З.Єщенко, провідний бібліотекар районної бібліотеки для дітей

Немає коментарів:

Дописати коментар