котик

середу, 1 червня 2016 р.


ВЕЛИКІ ПРАВА МАЛЕНЬКИХ ДІТЕЙ

                                                              Ось ми і дочекались літа,
                                                              Перше червня – ваша втіха,
                                                              Бо цей день у всьому світі,
                                                              Приурочили вам - дітям!
Нарешті настало літо! Сонцем осяяне, суницями присмачене, росами вмите, зустрічами з друзями звеселене, домашніми завданнями не заклопотане, відпочинком та розвагами начинене. І поспішає подарувати три місяці літніх теплих днів, щоб діти гарно відпочили, засмагли, прочитали безліч цікавих книжок та зробили всі справи, які запланували на літо.
А ще 1 червня відзначається дуже гарне свято - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ. Турбуючись про долю дітей усього світу, в листопаді 1949 року у столиці Франції Парижі рішенням конгресу Міжнародної демократичної федерації жінок і було засноване це міжнародне свято — День захисту дітей, а в 1959 році Генеральна Асамблея ООН прийняла декларацію прав дитини. В Україні свято дитинства відзначають з 1998 року.
Планети без дітей не буває. Не буває без дітей і бібліотек. Тож саме в цей до районної бібліотеки для дітей завітали вихованці другого та шостого загонів пришкільного табору «Світанок», що діє при Миргородській ЗОШ І-ІІІ ст. (вихователі Віра Марченко та Тетяна Марченко) на свято «Великі права маленьких дітей».
Діти було цікаво дізнатися, що Міжнародний день захисту дітей має свій символ – прапор, на якому зображена планета Земля разом з її маленькими громадянами – дітьми.
Всі разом, гортаючи сторінки книги «Знай свої права, дитино» та переглядаючи комп’ютерну презентацію «Права і обов’язки в сюжетах казок», школярі згадували вже відомі їм права дітей (на життя, на ім’я, на навчання, на охорону здоров’я, на сім`ю, на відпочинок) та вивчали невідомі (на власні думки, на захист від жорстокості й насилля, на корисну і якісну їжу).
 
А потім склали з окремих пелюсточок квітку під назвою «Кожна дитина має право».
Жодне свято не обходиться без посмішок. Тож і наші відвідувачі подарували свої посмішки один одному.
          Зоя Єщенко, провідний бібліотекар  Миргородської районної бібліотеки для дітей

 

Немає коментарів:

Дописати коментар