котик

середу, 8 червня 2016 р.


         ЗУСТРІЧ З ПИСЬМЕННИКАМИ
          Серед різноманіття книг, які є в районній бібліотеці для дітей, своєю яскравістю оформлення і оригінальністю подання матеріалу привертають до себе увагу книги «Мальована історія незалежності України» та «Веселих свят» братів Капранових. Саме про ці видання – наша сьогоднішня розповідь.  
Мальована історія незалежності України
 
           Це – книжка для дорослих і дітей, для батьків, які хочуть, щоб їхні нащадки виросли українцями.
           Люди споконвіку цікавилися минулим. Історія та археологія завжди ідуть поруч, даруючи нам знання про те, як і навіщо жили наші предки, за що боролися, про що мріяли. І саме ця книга допомагає знайти відповідь на питання – навіщо ми є на цій землі. Бо сучасне виростає з минулого. Так само, як і ми продовжимо своє життя у наступних поколіннях.
           Історія – це не набір фактів і дат. Це безперервний процес, який не зупиняється ані на мить.
Той, хто розуміє його, зможе зробити вірний вибір сьогодні.
          Це -  книжка  для дорослих, щоб вони читали її дітям  і для дітей, щоб вони могли проконсультувати дорослих.
 
 
Веселих свят
          З чого починається кожне українське свято?  З того, що батько чи мати питають дітей: "Чи знаєте ви, який нині день?" І разом згадують-розповідають, що і як відзначають сьогодні.
        Саме завдяки цьому невмирущому маленькому сімейному ритуалу українці від прадавніх часів аж дотепер зберегли традицію народних свят. І незгасимим вогником пронесли її крізь тисячі років випробувань та боротьби.
          На сторінках книг зібрано пісні, ігри, святкові страви, традиції, загадки, прикмети, рукомисло - те, що робить святкові дні особливими й пам'ятними.
          Над створенням цієї книжки працювало багато людей: фольклористів, художників, музикантів, дизайнерів, етнографів, філологів. Звісно, на ста сторінках неможливо описати безкінечний світ українських традицій. Тому, що видання слугує путівником українськими святами, за допомогою якого дорослі разом із дітьми віднайдуть для себе багато цікавих та мудрих святкових розваг - окрім традиційного застілля.
          А головне - пригадають, як святкували бабусі-дідусі, сусіди та односельці. І збережуть або й навіть відродять власні, особливі святкування.
         
          Нещодавно брати Капранови, Дмитро та Віталій, завітали з своїм творчим звітом до Миргородської районної бібліотеки. На цій зустрічі відвідувачі мали змогу познайомитись з книгами авторів, серед яких  і книги для дітей. Всі бажаючі мали змогу придбати книги з автографами братів та зробити фото на згадку.
                                                             
         З.Єщенко, пров. бібліотекар районної бібліотеки для дітей

Немає коментарів:

Дописати коментар