котик

четвер, 4 квітня 2019 р.


Цікава Україна
КАМІННЕ СЕЛО (КАМ’ЯНЕ СЕЛО)
Свій край можна вивчати по-різному. Найкраще, звичайно ж, це робити, подорожуючи автомобілем або потягом. Можна вирушити в похід. Та коли немає такої можливості, пізнавати країну можна, не залишаючи домівки. При цьому телевізор або комп’ютер використовувати не обов’язково. Адже кожен може взяти в руки журнал чи книжку і відкрити для себе щось нове, невідоме, цікаве.
Миргородська районна бібліотека для дітей започатковує рубрику «Цікава Україна», в якій буде знайомити вас з визначними та незвичайними місцями нашого краю. А допоможуть у цьому книги та журнали, що є у фонді.
Сьогодні ми познайомимо вас з КАМІННИМ СЕЛОМ (КАМ’ЯНИМ СЕЛОМ), про яке нашим читачам розповів журнал Дзвіночок.
На території Замисловицького лісництва в селі Рудня-Замисловицька Житомирської області розташоване Кам’яне село. Щоб відвідати це найбільш містичне чудо світу, краще брати місцевого жителя в якості провідника, адже знайти це дивне місце самому непросто.
Десь у лісі розкидані гігантські камені химерних форм невідомого походження, що нагадують ціле поселення. Саме через це територію і прозвали Камінне Село. Вчені вважають, що величезні камені могли бути принесені льодовиком. А місцеві жителі розповідають легенду, що на цьому місці в давні часи було багате село. Коли до селян з’явився Господь в образі подорожнього і попросив їсти, то вони кинули йому скоринку хліба. Тому Господь, розсердившись, перетворив все і всіх навколо в каміння…
А читачі старшої вікової категорії мають змогу прочитати про це місце роман Миколи Кузьменка «Земля Дерев». Це – книга несподіванок, сповнена зухвалих фабул і сюжетів, цікавих роздумів і дивної філософії любові і Нелюбові. Це впевненість у тому, що сила Землі Дерев буде дарована будь-кому, хто прийде сюди з чистим серцем і добрими намірами.
    
Зоя Єщенко, провідний бібліотекар Миргородської районної бібліотеки для дітей

Немає коментарів:

Дописати коментар