котик

суботу, 12 вересня 2020 р.

 

Королева детективу

                                                                                                       «Докопатися до істини ніколи не пізно»

                                                                                                  Агата Крісті 

         15 вересня виповнюється 130 років від дня народження Агати Крісті (1890-1976) - англійської письменниці, майстрині детективного жанру.

         В районній бібліотеці для дітей з нагоди цієї події оформлений літературний календар, на якому експонується серія її детективних робіт та представлена інформація щодо біографії і літературного надбання письменниці.

         Агата Крісті належить до найвідоміших у світі авторів детективної прози і є одним з найбільш публікованих письменників за всю історію людства.

         За 55 років літературної діяльності письменниця опублікувала більше 60 романів, 19 збірників оповідань та 16 п’єс. Її книги видані тиражем понад 2 мільярди екземплярів і перекладені більш ніж 100 мовами світу. Вона – найбільш читабельний автор у світі.

         Агаті Крісті також належить рекорд максимального числа театральних постановок творів. Так, наприклад,  п’єса  «Мишоловка» вперше була поставлена в  1952 році і до цього часу безперервно демонструється на сцені.

         Як же  Агата Крісті творила свої захоплюючі сюжети? А дуже просто: спочатку вона дописувала роман  до кінця, потім вибирала найменш маловірогідного підозрюваного на роль лиходія, поверталася до початку і переробляла деякі моменти.

         За заслуги в галузі літератури Королева Єлизавета ІІ пожалувала їй звання Дами Британської імперії.

         Дорогі користувачі! Всіх, кого зацікавила коротенька інформація про Агату Крісті, запрошуємо відвідати нашу бібліотеку, взяти книгу та отримати насолоду від її прочитання.

                               Катерина Яневич, бібліотекар І категорії районної бібліотеки для дітей

Немає коментарів:

Дописати коментар