котик

четвер, 19 листопада 2020 р.

 

Обирай Свободу рідному народу!

 

                                                 «Люблять   Батьківщину не за те, що вона велика, а за те, що вона твоя!» 

                                                                                                                                                    Цицерон

        Подивіться,будь ласка, у вікно: шепоче замріяний вітер слова кохання річці синьоокій, а день стоїть у шелестах золота та яскравих осінніх дерев. Такою ми бачимо під сонцем нашу неньку - Україну.

         Вона горда від того, що зуміла виховати людей, здатних обєднатися на Майданах, здобути волю, вибороти справедливість. Ми заявили про себе, як про велику націю, гідну зайняти достойне місце у світовій спільноті.

         21 листопада в Україні відзначають День Гідності та Свободи. Цей день було започатковано в 2014 році з нагоди початку 2-х революцій, які відбулися у ХХІ столітті: Помаранчева революція восени 2004 року та Революція Гідності у листопаді 2013 року - лютому 2014 року.

         З нагоди цих доленосних подій в Миргородській районній  бібліотеці для дітей оформлена викладка літератури «Історія, написана відвагою і самопожертвою», на якій представлені видання, що висвітлюють героїчні події Майданів та патріотизм і мужність українців, дають можливість ознайомитися зі світлинами та матеріалами описаних подій.

         Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли її громадяни продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи.

 

«Обирай Свободу рідному народу!

                                                                  Обирай Свободу і добро ідей!

Обирай Свободу Заходу і Сходу,

  Обирай Свободу для усіх людей! 

Революція Гідності кардинально змінила напрямок розвитку держави, згуртувала свідомих, зрілих громадян – справжніх патріотів Батьківщини. Але шанс на зміни дістався нам дорогою ціною – ціною людських втрат. Вічною раною на серці кожного українця є память про героїв Небесної Сотні.

         Будь-яка подія має початок і має кінець. Ми повинні свято вірити, що на нашу землю скоро прийде мир, бо такий народ, як наш – добрий, щирий та відвертий - заслуговує на спокій і мир, злагоду і процвітання, які найближчим часом, сподіваюсь, настануть.

         Тож, юний друже, заходь до бібліотеки, переглянь викладку літератури і зроби для себе висновок.

         Катерина Яневич, бібліотекар І категорії Миргородської районної бібліотеки для дітей

 

Немає коментарів:

Дописати коментар