котик

середу, 25 вересня 2013 р.


ЧЛЕНИ ГРОМАДСЬКОЇ РАДИ ПРИ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ ОБГОВОРИЛИ ПИТАННЯ ПРО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ У РАЙОНІ ДОСТУПУ ДО ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ

23 вересня 2013 року на черговому засіданні Громадської ради при райдержадміністрації було розглянуто питання про забезпечення у районі доступу кожної дитини до дошкільної освіти. У засіданні взяли участь голова районної ради Н.Дудник, представники управлінь, відділів райдержадміністрації.
Методист районного методкабінету Наталія Гнатченко зазначила: «Процес модернізації має починатися з дошкільного виховання. Головний його елемент – дитячі садки. Кожній дитині має бути забезпечено доступ до дошкільної освіти, яка сприятиме соціалізації дітей, їх повноцінній підготовці до навчання у школі, а також надасть батькам можливість реалізувати своє право на працю». Також поінформувала присутніх про функціонування дошкільних закладів освіти в районі.
У районі забезпечено функціонування 22 дошкільних навчальних закладів: 17 дитсадків та 5 навчально-виховних комплексів. У них виховуються 561 дитина, що становить 42% від загальної кількості дітей цього віку (1546). Відповідно до освітніх потреб населення у 2013 році проведено реорганізацію Біликівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів та Біликівського дошкільного навчального закладу «Пролісок» в Біликівський НВК, Декабристівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів та Великобайрацького дошкільного навчального закладу «Чебурашка» в Декабристівський НВК, що дало змогу охопити дошкільною освітою не лише старших дошкільників, а й дітей віком від 3-х років.
19 вересня 2013 року рішенням 33 сесії 6 скликання Великосорочинської сільської ради було відкрито додаткову (четверту) групу в Великосорочинському дошкільному навчальному закладі «Ластівка», що дасть змогу частково задовольнити потребу населення в доступі до дошкільної освіти. Акцентовано увагу на питаннях, що потребують нагального вирішення. Зокрема, відкриття додаткової групи у Ромоданівському ДНЗ «Волошка», у Біликівському дошкільному підрозділі «Пролісок» Біликівського НВК, у Полив’янському дошкільному підрозділі «Веселка» Полив’янського НВК, у Великосорочинському ДНЗ «Ластівка», покращення матеріально – технічної бази дошкільних навчальних закладів, створення системи електронної бази даних дошкільних навчальних закладів.
У ході обговорення, до якого долучилася і голова районної ради Н.Дудник, було висловлено ряд зауважень щодо вирішення питання функціонування дитячого садка у с. Великі Сорочинці. Тож членами Громадської ради при райдержадміністрації було ухвалено рішення, яким рекомендовано виконавчому комітету Великосорочинської сільської ради підготувати та провести громадські слухання щодо облаштування належного приміщення для дошкільного закладу.
Підбиваючи підсумки обговорення, голова районної ради Н.Дудник зазначила: «Кожній дитині необхідно надати можливості для розвитку її творчих здібностей, а розвиток дошкільної освіти має сприяти забезпеченню дітей якісною дошкільною освітою. Реалізація в районі нових соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України» дасть можливість дітям повноцінно підготуватися до навчання у школі.»



НА СЕСІЇ ВЕЛИКОСОРОЧИНСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ВИРІШУВАЛОСЯ ПИТАННЯ ЩОДО ЗАЛУЧЕННЯ ДІТЕЙ ДО ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ

Президент України Віктор Янукович ставить чіткі доручення і завдання щодо створення належних умов для навчання та виховання дітей, розширення мережі дитячих дошкільних закладів. Ці завдання є пріоритетними для влади.
Тож не випадково питання залучення дітей до дошкільної освіти стало головним у порядку денному другого засідання тридцять третьої сесії Великосорочинської сільської ради шостого скликання, яке відбулося 19 вересня 2013 року. У роботі сесії взяли участь заступник голови Миргородської райдержадміністрації В.Хоменко,  методист методкабінету відділу освіти райдержадміністрації Н.Гнатченко, члени виконавчого комітету Великосорочинської сільської ради.
Питання дошкільної освіти у селі Великі Сорочинці стоїть дуже гостро, адже існуючий заклад - ясла-садок «Ластівка» розрахований на 27 дітей, а фактично його відвідують 55, на черзі на даний час перебуває 53 дитини. На даний час у селі Великі Сорочинці 208 дітей дошкільного віку.
На сесійному засіданні виступили Гнатченко Н. М., яка концентрувала увагу присутніх на необхідності дошкільної освіти, зокрема залучення до неї дітей 5-річного віку, що є прямою вимогою закону. Заступник голови райдержадміністрації В.Хоменко повідомив, що проведено попередні розрахунки щодо можливості пристосування приміщення школи для розміщення у ньому групи дошкільного навчального закладу.
Звертаючись до присутніх, сільський голова Ю.Донченко поінформував про можливі шляхи вирішення даного питання, які розглядалися на засіданні виконавчого комітету та постійних депутатських комісій. Зокрема, розміщення ДНЗ «Ластівка» у приміщенні Великосорочинської ЗОШ, реконструкція існуючого приміщення колишнього дитячого садка «Берізка», добудова незавершеного будівництва дитячого садка у центрі села.
На спільному засіданні постійної депутатської комісії з питань планування, фінансів та бюджету і комісії з питань соціально-економічного розвитку населеного пункту прийнято рекомендації щодо відкриття додаткової четвертої групи у ДНЗ «Ластівка» для чого орендувати частину приміщення Великосорочинської ЗОШ.
Дані рекомендації були підтримані депутатами сільської ради і прийнято рішення сільської ради щодо відкриття додаткової групи. Для проведення реконструкції приміщення планується залучити спонсорські кошти, а саме, проведено перемовини з керівництвом ТОВ «Сорочинський ярмарок» щодо фінансування робіт. Запропонований шлях є лише тимчасовим вирішенням питання. На сесії сільської ради дано доручення виконавчому комітету підготувати пропозиції щодо облаштування нового приміщення для дошкільного навчального закладу. Розглядалися дві можливості: відновлення приміщення дитячого садка «Берізка» або ж добудова дитсадка, будівництво якого було призупинено у 90-х роках. Остаточне рішення буде прийнято на черговій сесії сільської ради.
 
                        Заступник голови
                        райдержадміністрації                                        С.М.Данилевський

Немає коментарів:

Дописати коментар