котик

четвер, 3 жовтня 2013 р.


ПІДТРИМКА ДІТЕЙ З ОСОБЛИВИМИ ПОТРЕБАМИ

Президент України Віктор Янукович під час розширеного засідання Кабінету Міністрів 27 лютого 2013 року проголосив нові соціальні ініціативи, спрямовані на захист дітей. В них, зокрема, передбачається збільшення державної підтримки, в тому числі дітей з особливими потребами, дітей-сиріт та сімей, які виховують таких дітей. Сьогодні в Миргородському районі проживає 96 дітей з особливими потребами. Наразі в системі соціального захисту району функціонує Центр соціальної реабілітації для дітей-інвалідів. У 2012 році реабілітацію пройшли 38 дітей з особливими потребами, з початку цього року - 28 дітей.
Районна влада активно сприяє реалізації нових соціальних ініціатив Президента України, спрямованих на покращення якості життя дітей з особливими потребами. З цією метою проведено організаційні заходи щодо забезпечення реабілітаційними послугами дітей з найвіддаленіших сіл району та вирішено питання підвозу до Центру. 5 дітей з сіл Остапівка, Зуївці, Попівка та селища Комишня разом з батьками у супроводі медичної сестри амбулаторії ЗПСМ смт Комишня безкоштовно підвозяться комфортабельний мікроавтобусом для проходження курсу реабілітації.
У Центрі соціальної реабілітації для дітей-інвалідів надаються послуги з соціальної, психологічної та методичної реабілітації для дітей з ураженнями опорно-рухового апарату, з психічними захворюваннями та розумовою відсталістю. З вихованцями працюють вчитель-логопед, психолог. Діти отримують соціальні послуги з фізичної реабілітації: масаж, лікувальна фізкультура.
Безпосередня присутність батьків під час занять дає змогу їм вчитися методам та прийомам роботи з дитиною і продовжувати корекційну діяльність у домашніх умовах.

Немає коментарів:

Дописати коментар