котик

четвер, 11 липня 2019 р.


 «Книжечка чекає друзів»
Дерманський, Сашко
Володар макуци, або пригоди вужа Ониська. кн.1[Текст]/ С. Дерманський; мал. В. Богданюк.- 6-те вид.- Вінниця: Вид-во «Теза»,2017.- 156с.
         Що робити, коли сонце падає прямісінько на твою повітку?  Як покататися на міжгалактичному макуцельоті? Чи легко врятуватися від метеоритного дощу? Як уберегти корову від зоопарку?  Не знаєш?
Тоді познайомся з вужем Ониськом, і він тобі про все розповість!
Дерманський, Сашко
Корова часу, або нові пригоди вужа Ониська. кн.3 [Текст]/ С.Дерманський ; мал.. В.Богданюк.- 4-те вид.- Вінниця: Вид-во «Теза»,2017.- 156с.
Ніколи в світі не скачіть гопки під дощем під час грози! Ні за які гроші! Надто якщо у вас є хвіст. Та й без хвоста не скачіть. Особливо якщо ваші друзі люблять пригоди й подорожі, якщо вони непосидючі й замріяні, якщо вони добрі й веселі, якщо за першої-ліпшої нагоди намагаються врятувати цілий світ, якщо їх звати Ониськом, Евридікою, Одарочкою, Кузею, Джеком, а надто Катастрофою... Я вас прошу, любі мої читачі, не скачіть гопки під час грози. Ви ж навіть не уявляєте, що з вами може статися після цього.
Якщо раптом моя пересторога так і не переконала вас не вибрикувати попід блискавицями, все одно не поспішайте цього робити.
Спершу прочитайте цю книжку і ще раз подумайте. Гаразд? От і домовились. Читайте з насолодою!

Ліндгрен, Астрід
Мадікен: ч.1: повість: для ст. дошк. і мол.шк.віку/ Астрід Ліндгрен; пер. зі швед. Галина Кирпа; худ. Наталія Демидова.- Київ: Рідна Мова, 2017.- 120с.:іл.- (Серія «Читай рідною мовою!»)
Знайомтесь: Мадікен. Дівчинка, яка  встигає щось вигадати «поки порося кліпне оком». А  ще, вона часом витіває таке, що й на голову не налазить, бо ніколи не думає наперед. Вона дуже хоче бути чемною і слухняною, та їй чогось не дуже щастить.
Читайте всі 3 частини про пригоди Мадікен і дізнавайтесь, що ще вона вигадала.

Ліндгрен, Астрід
Діти з бешкетної вулиці: кн.1: повість: для ст. дошк. і мол.шк.віку/ Астрід Ліндгрен; пер. зі швед. Галина Кирпа; худож.Олександр Продан.-  Київ: Рідна Мова, 2017.- 128с.:іл.- (Серія «Читай рідною мовою!»)
 Лотта – найменша донечка в родині Німанів. Вона ще не ходить до школи,  тож може втнутитаке, чого старші діти вже не роблять. Скажімо, може вибігти на дощ, щоб краще рости, може  розпустити тітонці Берг недоплетеного светра, може називати велику рожеву свинку ведмедиком Бурмилом, може вживати мало не лайливі слова, може безстрашно податися з дому (щоправда, зовсім недалечко).  Проте найбільше Лотта не любить самоти, тому з нею весело й цікаво.

Ліндгрен, Астрід
Лотта з бешкетної вулиці: кн.2: повість: для ст. дошк. і мол.шк.віку/ Астрід Ліндгрен; пер. зі швед. Галина Кирпа; худож.Олександр Продан.-  Київ: Рідна Мова, 2017.- 72с.:іл.- (Серія «Читай рідною мовою!»)
         Пригоди Лотти з Бешкетної вулиці продовжуються. Капризна донечка з родини Німагнів цього разу знову показує свій норов і пориває з родичами. Сподівається, що назавжди: Лотта йде жити до тітоньки Берг, себто розпочинає, на її думку, самостійне життя…
Що з того вийшло, розповідається в цій захопливій книжці.

Юр’є, Женєв’єва
Велика книжка кролячих історій: для дошк. віку/ авт. тексту Женєв’єва Юр’є; пер. з фр.Володимир Герман; худож.  Лоїк Жуанніго.- Київ: Рідна Мова, 2018.- 352с.: іл.- (Серія «Шедеври дитячої літератури рідною мовою»).
         В одній кролячій родині підростають милі, але дуже непосидючі кроленятка – четверко синів і донечка. Вони  й на мить не вгомоняться й раз у раз потрапляють у дивовижні пригоди. Якщо ти ще не познайомився з цією незвичайною сімейкою – мерщій розгортай книжку. На тебе очікують неймовірні  історії.

Треверс, Памела.
Мері Поппінс. Мері Поппінс повертається: казкові повісті: книжка перша і друга: для мол. і серед. шк. віку/Памела Ліндон Треверс; пер. з англ. Володимир Панченко; худож. Арсен Джанік’ян.- Київ: Рідна мова,2018.-384с.: іл.- (Серія «Шедеври дитячої літератури рідною мовою»).
         В родині Бенкс четверко дітей: Джейн, Майкл,близнята Джон та Барбара. Одного дня їх покинула няня Кейт, та з появою нової няні, яку звали Мері Поппінс,   одразу стало зрозуміло – нині в будинку номер сімнадцять на Вишневій вулиці сталося щось надзвичайне й чудове. На родину очікуює чимало цікавого разом з суворою, але справедливою нянею. Тож відкривай книгу і поринай в захоплюючі пригоди разом із Мері Поппінс та родиною Бенкс.

Ліндгрен, Астрід
Усе про Карлсона що живе на даху: повісті: для мол. та серед. шк. віку/ Астрід Ліндгрен; пер. зі швед. О.Сенюк; худож. А. Джанік’ян.- Київ: Рідна Мова,2018.- 376с.: іл.- ( Серія « Шедеври дитячої літератури рідною мовою»).
         «У місті Стокгольмі…» - з цієї фрази розпочинається дивовижна повість, яка полюбилася малятам усього світу і їхнім батькам. Так от, живе в цьому північному місті, у звичайному будинку, звичайнісінький Малий, а над дахом будинку мешкає незвичайна істота – Карлсон, який має моторчик і вміє літати. Живуть вони, потрапляючи в неймовірні пригоди, про які дізнаєшся сам, узявши до рук книгу.

                                                 Ханачкова, Павла
Невже це правда? Міфи й упередження про тварин [Текст]/ П. Ханачкова; пер.з англ. В.Делегач; худ.Лін Дао.- К.: Вид-во «Ранок»,2018.- 37с.:іл.
Лисиця - підступна крадійка. Ведмідь – загроза для всього лісу. Страус – боягуз, який ховає голову в пісок. Напевно, ти знаєш чимало таких порівнянь. Цікаво, чи всі вони правдиві? Адже маленький милий кажан ніколи не п'є людської крові. Чорний кіт, який переходить дорогу, не наврочить лиха. І хто сказав, що «брудний» щур  не може стати найкращим другом?
Рушай у подорож разом з авторами книги до світу природи, й ти дізнаєшся, що навколо все не таке, яким може здаватися на перший погляд.

Земля [Текст]: енциклопедія/ С. Паркер, Дж. Фарндон; пер. з англ. Р.Фещенко.- К.: Вид. група КМ-Букс,2017.- 160с.: іл.
         На якій висоті зароджується торнадо? На яку висоту викидає фонтан гарячої води гейзер « Старий служака» ? Ким утворений «Великий бар’єрний риф»? Про ці  та безліч інших цікавих і корисних фактів про планету Земля ти дізнаєшся з  енциклопедії. А ще на тебе чекають дивовижні світлини із зображенням земних ландшафтів та явищ природи.

Атлас динозаврів [Текст]/ С.Девідсон, С. Тернбул, Л.Паркер; пер. з англ. А.Мішти.- К.: Вид. група КМ-Букс,2018.- 144с.: іл.
Цей атлас дозволить вам по-новому глянути на надзвичайний світ динозаврів. Ви можете взяти участь у дослідженні найбільших у світі покладів скам’янілостей  і побачити фантастичні рештки скелетів, знайдених у найвіддаленіших куточках світу. Дізнаєтеся про цікаву роботу вчених-палеонтологів та про найсучасніші відкриття в науці, що вивчає викопні рештки.

Госсінні, Рене
Пригоди малого Ніколя [Текст]: оповідання/ Р. Госсінні; пер.з фр. З. Борисюк і О.Борисюк; худож.Жан-Жак Сампе.- К.: Рідна Мова,2019.- 544с.:іл. – (Серія «Шедеври дитячої літератури рідною мовою»).
У 1950-х роках художник Жан-Жак Сампе створив серію гумористичних малюнків. А його друг, письменник Рене Ґоссінні, вирішив написати до них тексти. Ось так і з’явилися на світ веселі оповідання про малого Ніколя та його друзів. Відтоді ці книжки мандрують світом, знаходячи все нових і нових прихильників. Адже читати без сміху історії, які розповідає про себе Ніколя, просто неможливо!
                          Алла Савчук, провідний бібліотекар районної бібліотеки для дітей

Немає коментарів:

Дописати коментар