котик

середу, 18 грудня 2019 р.


Ми всі рівні, хоча й різні
Це так потрібно, так важливо
Напевно знати в наші дні:
Коли з тобою справедливо
Вчиняють, а коли і ні.
Пройшло не одне тисячоліття, поки людство не зрозуміло, що діти потребують особливої уваги, що вони тільки в загальних рисах такі самі, як дорослі. Однак діти частіше відчувають образу та несправедливість, оскільки є слабшими і беззахисними.
         Довгі роки найрозумніші люди боролися за права дітей і, нарешті, в 1959 році була прийнята Декларація про права дитини, а в 1982 році ООН проголосила Конвенцію про права дитини. Права, викладені в Конвенції, набувають сили тільки в тих державах, які підписали цей документ та зобов’язались її виконувати. Україна, з набуттям незалежності, також підписала Конвенцію.
Кожного року в грудні проводиться Всеукраїнський тиждень права. Миргородська районна бібліотека для дітей теж включилась у його проведення. Для читачів 3-В гімназії №6 імені Тараса Шевченка було проведено бесіду «Діти мають право знати свої права» та театралізовану правову годину «Знай свої права, дитино!»







Діти ж середнього та старшого шкільного віку мали можливість підвищити свою правову грамотність, познайомитись з переглядом літератури «Правовий захист – кожній дитині».


            Зоя Єщенко, провідний бібліотекар Миргородської районної бібліотеки для дітей

Немає коментарів:

Дописати коментар