котик

пʼятницю, 29 травня 2020 р.


  Книжечка чекає друзів! 
     Юний друже! Наша бібліотека продовжує знайомити тебе з літературою пізнавального характеру. Якщо ти прагнеш  пізнавати світ не лише із своїх шкільних підручників, то ця добірка саме для тебе. Тож дочекайся закінчення карантину і гайда до бібліотеки!


Кіплінг, Ред’ярд. Як написали найпершого листа [Текст]/ Р.Кіплінг; пер. з англ. В.Чернишенка; іл. В.Штанка.- Тернопіль: Навчальна книга-Богдан, 2019.- 24с.
      Пропоную вам познайомитись з чудовою печерною родиною – Тегумаєм, Тешумай і їхньою донею Тафі. Їм  належить разом з непосидючою Тафі написати першого в світі листа. Звісно, завдання це не з легких – на них чекають багато списів, непорозумінь і дрібної багнюки, але зрештою лист буде написано, доставлено і навіть прочитано. Як? Прочитай – дізнаєшся.


Кіплінг, Ред’ярд. Як вигадали абетку [Текст]/ Р.Кіплінг; пер. з англ. В.Чернишенка; іл. В.Штанка.- Тернопіль: Навчальна книга-Богдан,2018.- 24с.
    Це друга казка  Ред’ярда Кіплінга про печерну  родину. Цього разу маленька Тафі вирішила вигадати абетку. Саме вона із своїм батьком Тегумаєм вирішили, що літера «О» буде кругла як яйце, «У» - схожа на короповий хвіст. А на що схожі інші звичні нам букви, можна дізнатися лише прочитавши книжку.



Сарразен, Орелі. Футбол[Текст]/О.Сарразен; пер.з фр. Д. Бібікової.- К.: Книголав,2019.- 96с.
     Футбол твоя пристрасть? Ти мрієш стати зіркою? Чи просто вболіваєш за улюблену команду? Тоді тобі потрібно прочитати цю книгу. В ній ти познайомишся з найвідомішими гравцями, збагнеш усі правила гри, вивчиш найрізноманітніші футбольні фінти та переживеш разом з командою її перемоги і поразки.


Паркер, Стів. 100 фактів про динозаврів[Текст]/ С. Паркер; пер. з англ. А Мішти.- К.: Вид. група КМ-БУКС,2018.- 48с.
     Тобі цікавий світ динозаврів? Тоді ця книга для тебе. Тут ти дізнаєшся про все, що треба знати про динозаврів. 100 неймовірних фактів, приголомшливих ілюстрацій і дотепних малюнків розкриють тобі всі таємниці про цих неймовірних рептилій, а завдяки веселим вікторинам ти перевіриш свої знання.


Бедуайєр, Каміла де. 100 фактів про собак і цуценят [Текст]/ К. Бедуайєр; пер. з англ. К. Козачук.- К.: Вид. група КМ-БУКС,2018.- 48с.
    Приготуйся до подорожі в світ собак і дізнайся, чому собаки – наші найкращі друзі! З цією чудовою книжкою ти з’ясуєш для себе все, що потрібно знати про собак і цуценят. А цікаві факти і чудові малюнки допоможуть ближче познайомитися з нашими пухнастими друзями.


Паркер, Стів. 100 фактів про котів і кошенят [Текст]/ С.Паркер; пер. з англ. К.Козачук.- К.: Вид. група КМ-БУКС,2018.- 48с.
    Книжка містить 100 феноменальних фактів, чудові ілюстрації та завдання, які допоможуть дітям дізнатися все важливе про наших друзів-котів. Вони ознайомляться з типовими рисами диких і домашніх котів, навчаться піклуватися про своїх домашніх улюбленців. За допомогою яскравих малюнків, вікторин, детальних схем та позначок цікаві факти легко запам'ятовувати й тим самим розвивати свою ерудицію! 


Вуд, Аманда. Давня історія: знайди помилки [Текст] / А. Вуд, М. Джоллі; пер. з англ. М.Чорновіл.- К.: Книголав,2018.- 48с.
         Хочеш стати історичним детективом? Тоді скоріш бери до рук цю книгу. Вона розповість тобі про стародавні народи і цивілізації, але не в звичний спосіб. Твоє завдання – знайти на кожній ілюстрації епохи «20помилок» - те, чого не могло бути в ту чи іншу добу, а потім перевірити свої знання. Тут ти познайомишся з культурою великих цивілізацій давнини: греками та єгиптянами, римлянами та вікінгами, піратами та народом майя!


Вільямс, Рейчел. Атлас тварин [Текст] / Р.Вільямс, Е. Гокінс; пер. з англ. А. Дрозди; іл.Л.Лезерленд.- К.:Книголав,2018.- 88 с.
      Досліди цей яскраво ілюстрований атлас дикої природи та дізнайся про надзвичайні пригоди тварин з усієї планети. Роздивляйся карти семи континентів і знайомся з тваринами, які рік у рік живуть та виживають попри всі випробування. Подивись-но, як відчайдушно подорожують між льодовиків нарвали, шукаючи їжу, як турботливо орангутанги піклуються про своїх малят на Борнео та як завзято піднімаються панди в гори Китаю. В цій книжці зібрано пригоди тварин з усіх частин світу!


Каста, Стефан. Експедиція з мурахою Софі. Досліджуємо природу навколо нас [Текст]/ С.Каста, Б. Мосберг; пер. зі швед. Г.Мамчур.- К.: Час майстрів,2019.- 224с.
      Ти ступаєш на газон і приминаєш траву. Та чи знаєш, яку саме? Як називається дерево поруч з тобою? Які  в нього плоди? Оці червоні ягоди їстівні чи отруйні?  Який гриб смачніший – лисичка чи сироїжка?
     Поглянь уважніше під ноги! Бачиш мурашку? Вона крихітна, тому знає про природу все до крихти. Хочеш дізнатися про те, що тебе оточує, -  не гай часу, вирушай в експедицію з мурахою Софі!


Воллімен, Домінік. Професмор Астрокіт і неосяжний космос [Текст] /Д.Воллімен; пер.з англ. К.Міхоліциної.- Львів: Видавництво Старого Лева,2019.- 61с.
   Професор Астрокіт – це най-найрозумніший вуличний кіт, якого вам доводилося зустрічати. Він отримав ступінь з усіх можливих наук, що існують під сонцем. До речі, про Сонце. Про нього він теж багато знає! Тож охоче розповість вам про цю важливо для нас зорю, про нашу планету, Сонячну систему і Всесвіт. Такий уже він є, цей котячий мудрагель!
                        Алла Савчук, провідний бібліотекар районної бібліотеки для дітей

Немає коментарів:

Дописати коментар