котик

середу, 27 травня 2020 р.


Книжечка чекає друзів!    
Незважаючи на пом’якшення карантинних заходів, наша бібліотека, на жаль, ще не має можливості приймати відвідувачів. Проте нам ніщо не завадить продовжувати знайомити з літературними новинками, які будуть на вас чекати по закінченню карантину. Тож знайомтесь:



Дивовижні історії для дівчаток [Текст]/ Л.Слімс, Л.Стоувел;пер.з англ. О.Зозулі.- К.: Вид.група КМ-БУКС,2019.- 352с.
     Кожна дівчинка хоча б один раз уявляла себе чарівною принцесою, кмітливою феєю або хороброю русалонькою. Тож заглянувши в цю збірку, дівчата матимуть змогу познайомитись з новими пригодами старих знайомих принцес: Русалоньки, Рапунцель, Принцеси на горошині та багатьох інших...


Дивовижні історії для хлопчиків [Текст]/ Л.Слімс, Л.Стоувел;пер.з англ. О.Зозулі.- К.: Вид.група КМ-БУКС,2019.- 352с.
Кортить помандрувати відкритим морем? Або позмагатися з драконами не на життя, а на смерть? Тоді ця книга саме для тебе. Пірати, потвори, роботи, лицарі та привиди – усі з нетерпінням хочуть або ж вразити тебе, або змусити тремтіти від страху…
Поринь у збірку цих захопливих історій і обери свою пригоду!

Піратські історії [Текст]: казки / Р. Дікінс та ін.; пер. з англ. В.Кучменко.- К.: Вид. група КМ-БУКС,2019.- 232с.
      Стережіться всі, хто на березі! До вас пливе армада піратських кораблів. Сільвер Зелена Борода, Безжальна Мег та решта членів піратської ватаги шукають скарби, беруть участь у змаганнях і навіть б’ються із зомбі-піратами. Будь обачним! У цій книзі повно-повнісінько справжніх морських вовків, хитрих юнг та зомбі-піратів! На тебе чекають небезпечні пригоди, гуркіт гармат, скрині зі скарбами та нахабні папуги…
   Час поринути у пригоди, йо-хо-хо!  

Гаврош, Олександр. Різдвяна історія ослика Хвостика [Текст]: повість/ О.Гаврош; худож. С.Сова.- К.: Фонтан казок,2019.- 128с.
Уяви, ти справжній актор, тебе звати Ослик Хвостик і ти неперевершено граєш роль віслюка в різдвяній виставі – вертепі. Та одного разу, напередодні Різдва, тебе викрадають злі люди. Уявив?! А тепер давай поринемо у сповнену дивовижних пригод різдвяну історію від одного з найкращих сучасних українських дитячих письменників Олександра Гавроша.

Гейман, Ніл. На щастя молоко  [Текст]: повість/ Н.Гейман; пер. з англ. Б.Терещенко; іл. К.Рідделл.- К.: Вид.група КМ-БУКС,2018.- 160с.
         Здавалося б, що може бути простіше, аніж сходити по молоко до найближчої крамнички? Та виявляється не все так просто. Пропоную вам повість про один такий похід. Це неймовірна історія тата, який вийшов по молоко і зустрів на своєму шляху захопливі пригоди з піратами, динозаврами, давніми цивілізаціями, інопланетянами, поні, вампірами та мандрівками в часі.

Винничук, Юрій. Мандрівний будиночок [Текст]/ Ю. Винничук; іл.. І.Борисової;  худож.- оформлювач О.А.Гугалова-Мєшкова.- Х. Фоліо,2019.- 24с.
         Був собі один такий Будиночок, який міг ходити. А ходив тому, що мав ніжки. Ніхто з будинків ніжок ніколи не мав, а в цього були. От він і вирушив якось у мандрівку, а коли спинявся десь на ніч, то дверей не зачиняв. І завше хтось міг у ньому переночу­вати — то їжак, то заєць, то лисиця, а одного разу навіть зірка за­летіла і переспала на стелі.
          Та якось у темному лісі біля руїн старого замку підстерегли Будиночок привиди… А от  що трапилося далі, ти дізнаєшся прочитавши цю книгу.


Винничук, Юрій. Казки зі Львова [Текст]/ Ю. Винничук; іл.. І.Борисової;  худож.- оформлювач О.А.Гугалова-Мєшкова.- Х. Фоліо,2019.- 61с.
Чи знаєте ви, як поводяться примхливі львівські комини і що буває, коли комин образиться? А чому велика родина левів в Африці відмовилася від м'яса і влаштувала демонстрацію? А як мандрівна ковбаска впоралася зі злою відьмою та хто живе у мармулядії?  І, нарешті, як  семеро братів-слимаків заблукали під час грози та як маленький жучок врятував в'язню життя ? Не знаєте?! Тоді ця книга саме для вас!

Вдовиченко, Галина. Сова, яка хотіла стати жайворонком [Текст]/ Г. Вдовиченко; іл. Х.Лукащук.- Чернівці: Книги-ХХІ,2019.- 48с.
         Нічна птаха витріщалася на денну своїми круглими очиськами, крутила головою. Отакої! Невже й справді їй поміж усього птаства дісталися найгірші години доби? Вона нічого з того,чим так тішився Жайворонок, не чула й не бачила. Її  час - темрява, зірки й тиша. Нема чим похвалитися.
І от Сова вирішила: досить! Досить бути нічною птахою! Почухала собі черевце лапкою - і виголосила невеличку промову:
- Відтепер стану ранньою пташкою!..
          Цікаво чи вийшло в неї? Тобі теж цікаво? Тоді  мерщій бери цю книгу і дізнавайся.



Нордквіст, Свен. Як дідусь шукав капелюха [Текст]: казка / С.Нордквіст; пер. зі швед. Г.Кирпи; іл. В.Штанка.- Тернопіль: навчальна книга- Богдан,2018.- 24с.
   Зненацька, ні з того ні з сього, у дідуся зник капелюх.  Він рушає його шукати. Дорогою дідусь знаходить предмети, які здаються йому знайомими…

Дяченки М. та С. Приголомшливі пригоди просто поруч [Текст]/ М. та С. Дяченки; пер.з рос. О. Негребецького; худож.- оформлювач М. Мендор.- Х.: Фоліо,2019.- 31с.
Про коротенького черв'ячка і його задовгу матусю та про відчайдушну червону жабу, про те, як конячка на зебру перетворилася, та про корову, що дає пальне, про зірку фламінго із че­рева крокодила та зеленого зайця, закоханого в капусту, про бабусю, що варила ранок і вечір, та про зозуленятко-вороненятко ви дізнаєтеся із цієї веселої, з кумедними малюнками книжки.



Шкляр, Василь. Песик Гав, соловейко, джміль і два жолуді [Текст]
/ В.Шкляр; худож. К. Лавро.- Львів: Апріорі, 2016.- 48с.
    Дитячий світ – то суцільні дива та неймовірні пригоди. І якими ж яскравими вони постають в оповідках з цієї книжки, яка проілюстрована одним з найкращих європейських ілюстраторів.
Паралельний текст англійською стане унікальною допомогою для розумненьких хлопчаків та дівчаток, охочих змалечку вивчати іноземну мову.

Стілтон, Джеронімо. Перша миша на місяці [Текст]: комікс /Д. Стілтон.- Львів:Ірбіс Комікси, 2019.- 48с.
         Врятувати майбутнє, захищаючи минуле!  Джеронімо Стілтон є редактором газети «Гризун» -  найпопулярнішого видання на Мишачому острові. На дозвіллі він любить оповідати цікаві веселі історії. Цього разу Джеронімо мусить протидіяти своїм найзапеклішим ворогам - котам-піратам, які знайшли спосіб подорожувати в часі, щоб змінити історію...                    
Флорида, США, 1969 рік. Це день, що увійде в історію, - день висадки астронавтів на Місяці! Та поки «Аполлон-11» готується до старту з мису Канаверал,  коти-пірати нишпорять по Космічному центру Мишачого острова.  Що вони задумали?  І чи зможе Джеронімо зашкодити їх планам,
навіть якщо для цього доведеться полетіти в космос?
Алла Савчук, провідний бібліотекар Миргородської районної бібліотеки для дітей

Немає коментарів:

Дописати коментар