котик

середу, 27 травня 2020 р.


Маленькі дослідники
В нашому суспільстві поширена така думка, що в бібліотеку можна приводити дитину тільки тоді, коли вона вивчить букви і навчиться читати. Але я з цим не погоджуюсь. І на підтвердження своєї думки  пропоную вам такий факт. В Японії дітей починають привчати до читання з самого раннього дитинства. Там, коли виписують дитину з пологового будинку, її батьки отримують читацький квиток на дитину і перелік літератури, яку ті можуть читати своєму малюкові від народження.
     Може тому Японія славиться своїми досягненнями в галузях освіти, науки і техніки та вважається країною, де вдало поєдналися стародавні традиції і звичаї з сучасним життям?
Районна бібліотека для дітей запрошує до себе  наймолодших чомучок  разом з батьками і пропонує літературу,  яка стане в нагоді для маленьких дослідників. Тож ми розпочинаємо нову рубрику, яка так і називається: «Маленькі дослідники». В ній ми будемо знайомити з пізнавальною літературою для наймолодших наших дослідників.

Мартін, Рут. Маленькі дослідники. Транспорт[Текст]/ Р.Мартін, А. Сандерс; пер. з англ. Т.Кузьменко.- К.: Книголав,2019.- 18с.
Увага всім маленьким дослідникам! Пропонуємо вам поринути в світ транспорту та дізнатися, як розмаїто можна подорожувати. А ще  можна зазирнути у віконця  і побачити хто куди їде і що з собою везе, роздивитися машини зсередини.
Заводь двигун – на тебе чекають дивовижні відкриття!

Тума, Томаш. Як усе пов'язано [Текст]: атлас світу/ Т.Тума; пер. з англ. А.  Вовченко.- К.: Книголав,2019.- 32с.
Чи оживуть мамонти після глобального потепління? Звідки в Австралії кролі? Де ростуть діаманти? А ще:
- великі складані карти, що пояснюють, як все пов’язано у світі;
- понад 200 прикольних ілюстрацій;
- вкладки з цікавими фактами;
- дикі та приручені тварини;
- рослини, тропічні ліси та їх вплив на погоду.
Відповіді на ці та ще на багато запитань чекають на тебе в цій книзі.
Ганачкова, Павла. 80 хитромудрих запитань про природу, погоду, тіло  та Всесвіт [Текст]/ П. Ганачкова, Т. Маковська; пер. з англ. Т. Савчинсякої; іл. І.Черняк.- К.: Книголав, 2019.- 17с.
Чому небо блакитне? Чому черв'яки вилазять назовні після дощу?  Скільки кісток у людському тілі? Звідки береться вітер? І чому-чому-чому?.... Якщо в тебе у голові весь час виникає безліч запитань, відкрий цю книжку – і знайдеш багато відповідей! Часом тобі доведеться зазирнути під віконечко, потягнути за щось або ж щось покрутити.
Так ти не лише повеселишся, а й дізнаєшся щось нове! Гайда пізнавати світ!

    Алла Савчук, провідний бібліотекар районної бібліотеки для дітей

Немає коментарів:

Дописати коментар