котик

середу, 11 березня 2020 р.


На  Миргородщині визначено
«Найкращих читачів 2020 року»
11 березня в Миргородській районній бібліотеці для дітей відбувся ІІ (районний) етап обласного конкурсу «Найкращий читач Полтавщини» в рамках проведення Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія 2020». Четверо учнів 6 та дев’ять 7 класів, найкращих читачів Бакумівської, Біликівської, Гаркушинської, Дібрівської, Кибинської, Петрівцівської, Попівської, Савинцівської, Хомутецької. Шахворостівської сільських, Комишнянської та Ромоданівської селищних бібліотек, змагалися за звання найкращих читачів району. 


Однією з головних умов конкурсу  було читання дітьми літератури з позашкільної програми, ведення читацьких щоденників та представлення улюбленої книжки, яку можна порекомендувати своїм ровесникам. В рамках конкурсу  всі  діти цікаво розповідали  про книжки, що сподобалися, характеризували основні ідеї творів та головних героїв,  демонстрували розуміння тексту та вміння його аналізувати. 
















А ще  з готовністю вступали в діалог із членами журі – Наталією  Халдай,  начальником відділу культури, молоді та спорту; Ніною Бер’якіною, директором ЦБС; Людмилою Омельченко, методистом методичного кабінету відділу освіти Миргородської РДА; Наталією Семенютою, методистом ЦРБ; Наталією Дорогопулько, бібліотекарем Слобідської сільської бібліотеки.



           За результатами оцінювання журі визначило переможців, котрі отримали звання «Найкращий читач Миргородщини - 2020» та були народженні  дипломами І ступеня та подарунками.  Переможцями стали: Анна Питомець,  караща читачка Гаркушинської сільської бібліотеки (серед читачів 6 класу), та Ангеліна Мовчан, краща читачка Бакумівської сільської бібліотеки (серед читачів 7 класу).




Саме вони продовжать змагання в III   (обласному) етапі конкурсу, який пройде 02 квітня на базі Полтавської обласної бібліотеки для дітей ім. Панаса Мирного. Вітаємо талановитих прихильників книги та бажаємо перемоги в наступному етапі конкурсу!



 Щорічні  конкурси «Найкращий читач року» в нашій бібліотечній системі залишають масу позитивних емоцій як для учасників-дітей, так і для спеціалістів бібліотек. Цьогорічний конкурс, запам’ятається не лише  цікавими розповідями конкурсантів про книжки, а й знайомством з шестикласницею Мариною Зінченко, читачкою Попівської сільської бібліотеки, яка, крім того, що любить читати, ще має хист до малювання, гарно співає, робить перші спроби в написанні віршів та казок. Марина поділилася з однолітками своїми успіхами, а працівники центральної районної бібліотеки підготували для юної читачки подарунок –  надруковану книжечку вигаданих дівчинкою казкових історій про сім’ю їжачків.



Працівники Миргородської районної бібліотеки для дітей щиро вдячні всім учасникам конкурсу та бібліотекарям, які приклали чимало зусиль для того, щоб свято відбулося.



                   Валентина Зінченко, заст. директора Миргородської ЦБС

Немає коментарів:

Дописати коментар