котик

середу, 4 березня 2020 р.


Свято-конкурс 
«Світе тихий, світе ясний, моя Україно…»
Тарас Шевченко увійшов  в історію української культури як великий демократ, видатний поет, прозаїк, драматург, художник, творець нової літератури та літературної мови, як виразник дум і пророк нашої нації.
Щовесни в рамках Шевченківського тижня в районній бібліотеці для дітей проходить ціла низка заходів для дітей. Цього року, за ініціативи начальника відділу культури, молоді та спорту Наталії  Халдай,  у рамках Тижня вперше  відбулося районне свято-конкурс «Світе тихий, світе ясний, моя Україно…» для активних користувачів бібліотек  Миргородської ЦБС.  До затишної зали ЦРБ завітали спеціалісти та користувачі 20 сільських, двох селищних та районної бібліотеки для дітей аби вшанувати великого Кобзаря.




 1840-го року своїм «Кобзарем» молодий поет перший за всю історію України запропонував задуматися над тим, «чия правда, чия кривда і чиї ми діти?»    Шевченків «Кобзар», цьогорічний ювіляр, став окрасою  всього  свята. Діти, учні 1 -11 класів, старанно готувалися до участі в заході: вчили вірші Тараса Шевченка, малювали малюнки до шевченкових творів. 




















То ж  доречним було проведення конкурсів на краще декламування віршів Т. Шевченка та на кращий малюнок до його твору.  



Обрали журі (Ніну Бер’якіну, директора Миргородської ЦБС, Анну Мірошниченко, завідувачку Миргородською міською публічною бібліотекою ім. Д. Гурамішвілі, Людмилу Омельченко, методиста  відділу освіти Миргородської РДА), яке  визначило найкращих у трьох вікових категоріях.  Кращими декламаторами стали  Поліна Черненко, Ангеліна Мовчан, Вікторія Бойко. 




      Вправними  ілюстраторами  за підсумками колективного голосування та журі  названо  Катерину Шпак, Олександра Ребрика, Ярославу Жушму. 



        Оскільки багато дітей і дорослих прийшли на свято з «Кобзарями» з власних бібліотек, то вийшла цікава виставка  «Кобзар» із мої домашньої бібліотеки» - так ми всі разом вшанували книжку-ювілярку.



Спеціалісти  районної бібліотеки для дітей, які організували і провели свято, доклали максимум зусиль, аби  воно пройшло урочисто і жваво. Ведучі (провідні бібліотекарі Зоя Єщенко та Алла  Савчук) залучили до участі в святі всіх юних гостей.  


Серед дітей знайшлися і помічники ведучих: вірш  Яни Шевченко «Я з трепетом читаю Кобзаря»  прочитала читачка  Миргородської районної бібліотеки для дітей Поліна Черненко, а юна читачка Попівської сільської бібліотеки Марина Зінченко виконала пісню на слова Т. Шевченка  «Тече вода з-під явора…» 


Знання дітьми життєвого та творчого шляху поета були доречними при розгадуванні запропонованих кросвордів, головоломок, ребусів.


Завершилося свято нагородженням переможців. Кожен з учасників отримав дипломи  за участь та невеликі подарунки для творчості і повіз додому теплі спогади про районне свято. А це - 56 юних учасників  конкурсів, спеціалісти бібліотек району, батьки.


                                            Валентина Зінченко, заступник директора Миргородської ЦБС

Немає коментарів:

Дописати коментар