котик

вівторок, 17 березня 2020 р.

«Книжечка чекає друзів!»
Юний друже!
         Ми продовжуємо публікувати інформацію про нові книги, які надійшли до нашої бібліотеки. Цього разу познайомимо тебе з виданнями пізнавального змісту. 
.
                Армстронг С.  Крута архітектура[Текст] / Саймон Армстронг; пер. з англ. Г. Левів. - К.: Моя книжкова полиця, 2018. – 112 с.: іл.
           

           Ти тримаєш у руках чарівний ключ до брами дивовижного замку під назвою «Архітектура». Ця захоплива книжка – про неймовірні архітектурні подвиги, геніальні винаходи і всілякі інші дивовижі, у які часом складно повірити! Чому піраміди вважають одним із чудес світу? Який хмародер найвищий? Що потрібно для того, аби збудувати власний замок? З яких матеріалів споруджуватимуть  будинки майбутнього? Хутчіш дізнайся відповіді на всі найцікавіші запитання і довідайся про таємниці, якими поділяться з тобою найкрутіші у світі архітектори!


            Янг Т. Крута математика [Текст] / Трейсі Янг, Кейті Гюветт; пер. з англ. Г. Лелів. – К.: Моя книжкова полиця, 2019. – 112 с.:іл.

           Автори цієї корисної і водночас захопливої книжки у зручній формі пояснюють основні поняття зі шкільної програми - наприклад, множення двозначних чисел – і вчать розв’язувати хитромудрі рівняння, яких не побачиш у класі. А ще підказують, як по-справжньому круто давати  собі раду з різними повсякденними проблемами в реальному житті! Книга буде цікавою не лише школярам, а й усім тим, хто ніяк не знаходив часу по- справжньому полюбити математику.


            Гаттон С. Крута фізика [Текст] / Сара Гаттон; пер. з англ. Г.Лелів. – К.: Моя книжкова полиця, 2019. – 112 с.: іл.


У цій захопливій і дотепній книжці – фізика, якої не знайти в нудному шкільному підручнику. Які сили керують Всесвітом? Що трапилося б, якби вдалося забрати всі порожні місця в атомах? Що спільного між пирогом і квантовою фізикою? Як працюють американські гірки, якщо у них немає двигуна? Розгадуючи ці та багато інших цікавих таємниць, ти не лише назавжди полюбиш фізику, а й навчишся створювати справжнісінькі хмари, викликати торнадо і навіть… готувати домашнє морозиво! Книга для допитливих школярів – теперішніх і колишніх, а також для всіх дослідників і дослідниць, яким кортить довідатись, як влаштовано наш дивовижний світ.

            Щешка Д. Франк Ейнштейн і двигун на антиматерії [Текст]: повість / Джон Щешка; пер. з англ. І. Ємельянової; худож. Б.Біггс. – К.: Видавнича гупа КМ-Букс, 2019. -192 с.: іл.
           
Франк Ейнштейн – онук відомого винахідника Ала Ейнштейна. Певна річ, хлопчик пішов дідовими стопами і працює над створенням різних дивовиж. Разом зі своїм другом Вотсоном він готується до місцевого конкурсу винахідників. Найперший винахід хлопчика - два роботи, яких звати Дзвяк і Бряк. Один із них самостворений, інший – майже самостворений, але обидва вони здатні розвиватися і навіть мають власну думку щодо геть усього на світі. Та найбільше досягнення малого генія – двигун, що працює на антиматерії. Але, як водиться, у хорошій історії завжди з’являється поганий персонаж, що може занепастити буд-яку геніальну ідею. 
           


Щешка Д. Франк Ейнштейн і електропалець [Текст] : повість /Джон Щешка; пер. з англ. І.Ємельянової; худож. Б. Біггс. – К. : Видавнича група КМ-БУКС, 2019. – 176 с.: іл.

 


Франк Ейнштейн – юний геній, науковкць і винахідник. Дзвяк – самозбірна особа зі штучним інтелектом. Разом вони створюють електропалець, прилад, який принесе всьому Мідвілу безкоштовну бездротову енергію. Ті-Едісон, однокласник і головний суперник Франка, може, й не має клепки в голові, але разом із паном Шимпаном закрутить гайки і зіпсує Франкові плани!



           

Щеншка Д. Франк Ейнштейн і турбомозок [Текст] : повість / ДжонЩешка; пер з англ. І. Ємельянової; худож. Б.Біггс. – К.: Видавнича група КМ-БУКС, 2019. – 192 с.: іл.



Цього разу юний винахідник Франк Ейнштейн береться за створеня дивовижного приладу – турбомозку, який би допомагав людству поліпшувати свої фізичні якості. Та згодом з’ясується, що Ті- Едісон, однокласник і головний суперник Франка, паралельно створює подібний прилад, одначе геть не зі шляхетною метою…




            Біденко С. Книга юного підприємця. (9 детальних планів своєї справи для підлітків [Текст] / Сергій Біденко, Ірина Золотаревич. – Х.: ВГ «Основа», 2019. – 144 с.


Ця книга – важливий крок підлітка в організації власної прибуткової справи. Адже в ній ідеться про реальні способи заробітку, наведені корисні поради щодо родієвого плану створення своєї справи. Книга юного підприємця допоможе організувати свою роботу та роботу команди: знайти спільну мову з партнерами, замовниками, клієнтами; відстежувати доходи і витрати; зрозуміти, як влаштований великий і маленький  бізнес, і головне – заробити свої перші гроші! 

         Створювати та розвивати власну справу – це  цікаво! Переконайся в цьому сам!



Вольямс Д. Малий мільярдер [Текст] : роман / Девід Вольямс; пер з англ. І.Ємельянової. – К: Видавнича група КМ – БУКС, 2019.- 224с.: іл.


У Джо є багато причин бути щасливим. Річ у тім, що Джо дуже багатий. Реально дуже-дуже багатий. У Джо є власний гоночний трек, боулінг; кінотеатр і армія домашньої прислуги. Джо найбагатший дванадцятирічний хлопчик у світі, але почувається він геть нещасливим. Чому? Тому, що має мільярд грошей… і жодного друга.
         Про дружбу, перше захоплення і … усвідомлення, що найкращі речі в житті – безкоштовні.

            


          Стоуел Л. Python. Кодування для майбутніх програмістів [Текст] / Луї Стоуел,  ; ред. Ю.Гордієнко; пер. з англ. Н.Гордієнка. – К.: Видавнича група КМ-БУКС, 2019. – 96 с.: іл.
           
       

       Книга «Python. Кодування для майбутніх програмістів» - це простий і водночас досить повний вступ до програмування із використанням мови  Python, яку швидко опанує будь-який читач навіть без досвіду програмування. Школярі в ігровій і доступній формі на прикладі простих анімацій та ігор  навчаться визначити проблеми, аналізувати і вдосконалювати власноруч розроблені проекти. Таким чином, ви, діти, опануюєте основи програмування із застосуванням популярної мови Python шляхом занурення у цікавий і захоплюючий світ створення комп’ютерних програм. 

            Ткачук Г. Книжка про сміття [Текст] / Галина Ткачук. - Львів: Видавництво Старого Лева, 2019. – 132с.
           
        Ця книжка про те, що ми виносимо з нашого помешкання у сміттєвих пакетах і викидаємо у бак. Або, у найкращому разі, в кілька різних баків. Про те, що зустрічає нас, коли ми приходимо на пікнік до лісу. Про те, що пропливає повз нас у річці або морі. І про те, що може заповнити всю нашу планету. Простіше кажучи, ця книжка про сміття – таку дивовижну річ, яку дуже легко створити, але якої неймовірно важко позбутися.
      У книжці є спеціальні сторінки, на яких можна записати свої думки, спостереження, експерименти та ідеї.

            Хлопець на всі 100 % [Текст] / уклад. О.О. Зотов; за заг. ред. Є.О. Житник. – Х.: ВД «ШКОЛА», 2019. – 304 с.
            
            
     
      Що цікаво знати хлопцю-підлітку? Як стати впевненим у собі, завжди бути в доброму гуморі, як без проблем спілкуватися з батьками? Що потрібно робити, аби розвивати мускулатуру, чим займатися у вільний час, як зрозуміти дівчат, як стати своїм у будь-якій компанії та водночас залишатися самим собою? На ці й багато інших питань, пов’язаних із формуванням особистості, дає відповідь ця книга.

       





Дівчинка на всі 100% [Текст] / уклад.: Н.В.Зотова, Є.О. Житник. – 2-ге вид., випр. та доп. – Х.: ВД «ШКОЛА», 2018.- 320с.


  
         
     Що цікаво знати дівчинці-підлітку? Як стати впевненою в собі, завжди бути у доброму гуморі, як обирати друзів, без проблем спілкуватися з батьками? Що потрібно робити, щоб стати вихованою, витонченою і, безумовно, привабливою і бажаною у будь якій компанії? На ці та багато інших проблем, пов’язаних із формуванням особистості, дає відповідь ця книга.






            Пейткс М. Мія дорослішає: що варто знати про дозрівання [Текст] / Моніка Пейткс; пер. з ісп. С. Івченко; худож. К. Лосантос. Львів: Урбіно, 2019. – 40с.: іл.
           



Мії дев’ять з половиною років, і вона саме входить у найбільш незвичайний період свого життя – дозрівання. Разом з героїнею та її подругами ми дізнаємося, які зміни відбуваються в тілі дівчинки, коли вона починає дорослішати. Педіатр відповідає на всі запитання. «Дорослішання – це круто!. Що більше про це знаєш – то краще!»

           





Лоренс С. Дивовижні жінки. Першопроходиці,які не побоялися вирізнятися з-поміж інших [Текст] / Сандра  Лоренс; пер. з англ. Д.Кушніра. – К.: Видавнича група КМ-БУКС, 2019.- 128 с.
             


  
             У цій чудово ілюстрованій збірці вміщено захопливі життєписи 50 жінок, які розширили уявлення про межі можливостей людини. Серед них – Бейонсе, Малала Юсафзай, Мері Джексон та багато інших. Ці жінки досягли визначних успіхів у спорті, науці, мистецтві, політиці та історії. Дізнайтеся більше про жінок, які багато зробили для людства, змінили хід історії і надихнули цілі покоління. 





            Скицька У. #НАШІ на карті світу. Історії про людей, якими захоплюється світ[Текст] / Уляна Скицька. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2019. – 320 с.
           

            

 «#НАШІ на карті світу» - це 80 історій про непересічних людей: українців за походженням чи місцем народження. Книжка журналістки Уляни Скрицької – про НАШИХ,  людей, яких визнав увесь світ, які змінили хід історії, чиї досягнення дивують і вражають.

         Серед героїв книжки є добре знані Іван Пулюй, Соломія Крушельницька, Софія Яблонська, Казимир Малевич, Ігор Сікорський, Марія Приймаченко. Але є й ті, хто стане для читачів справжнім відкриттям. Ці люди надихають, і часом їхні біографії настільки дивовижні, що виникає думка: « Так буває лише в кіно».


                                       Катерина Яневич, бібліотекар І категорії районної бібліотеки для дітей

Немає коментарів:

Дописати коментар