котик

вівторок, 31 березня 2020 р.



 «Я щасливий, що пишу саме для дітей
і залучаю їх до читання»…
Що читати, коли сумно, а на вулиці - карантин? Якщо не знаєш відповіді, запитай про це в бібліотекаря. І він не тільки дасть правильну пораду, а й порекомендує, що саме – звичайно ж, веселу літературу, адже тільки вона покращить настрій. А враховуючи те, що на календарі – 1 квітня, то читати потрібно не просто веселу літературу, а книжки з серії «Читання для реготання». Скажете, а як же карантин? Читайте онлайн. І взагалі, карантин колись закінчиться і можна бути попрямувати до бібліотеки.
Отож, «Читання для реготання» - це серія гумористичних і фантастичних повістей для школярів англійського дитячого письменника Джеремі Стронга, який вирішив стати письменником ще в дитинстві, в дев’ятирічному віці, але вигадувати різні цікаві історії почав ще раніше. В молоді роки багато подорожував, потім працював у пекарні, вигадуючи нові рецепти начинок для пиріжків. Пиріжки, випечені ним, пахли дитинством, а тому ці вироби були дуже популярними як у дітей, так і у дорослих. Потім було навчання у Йоркському університеті, учителювання в початковій школі. І тільки потім Д.Стронг став дитячим письменником. Книги, написані автором, видало видавництво Старого Лева. Тож знайомтесь, ДЖЕРЕМІ СТРОНГ та його книги.


РАКЕТА НА ЧОТИРЬОХ ЛАПАХ

Всі ми в дитинстві мріяли про маленького пухнастика - друга, який буде завжди поруч. Хтось виявився щасливчиком, бо його мрії здійснились у дитинстві, чиїсь – пізніше. А герой книги «Ракета на чотирьох лапах» Тревор має найкращу собаку в цілому світі — Стрілку. В його родині ніхто не любить з нею гуляти і нічого дивного в цьому немає. Адже Стрілці плюнути обігнати торпеду. Не встигнеш мигнути, а вона вже розігналася до ста на годину. Тільки-но роззявив рота, щоб гукнути: "Стрілко!", – а вона щезла ген за сараєм…
«Ракета на чотирьох лапах» - перша книжка Джеремі Стронґа про пригоди Ракети на чотирьох лапах. То що ж це? Комета, болід чи реактивний літак? Ні, це всього лише собака – справж­ня ракета на чотирьох лапах, суміш вихору, хорта і спортивного «Феррарі».

РОЗШУКУЄТЬСЯ РАКЕТА НА ЧОТИРЬОХ ЛАПАХ

Чудова новина! Ракета на чотирьох лапах повертається!!! Та в цій частині вона вже сама розповідає про себе. Розповідає про те, як поцупила жарене курча у червонопикого здорованя в нього ж на очах і поставила Тревора в дуже незручне становище. Однак це був лише початок, тому що Стрілка вирішила постійно втілювати в життя злочинний проект «Грандіозне викрадення їжі». Адже сама вона повертається для того, щоб знову завдати купу клопотів своїм господарям, втрапити в халепу, накрасти купу їжі і… зникнути.
Але не сумуйте. Вона обов’язково повернеться! І не сама..


НОВІ ПРИГОДИ РАКЕТИ НА ЧОТИРЬОХ ЛАПАХ

Це нічого, що Стрілка нікого не слухається і не виконує ніяких команд, навіть слова «Стрілка» і «дресирування» несумісні. Зате вона  геніально ПОТРАПЛЯЄ В ХАЛЕПИ - з татом, мамою, Тревором, його приятелькою Тіною, мамою Тіни, поліцією, собачою гицелькою і майже половиною мешканців міста. А ще вона дуже добре опікується своїми цуценятами. У неї троє цуциків, які називаються ось так: Один, Два і Три.
Собака Стрілка, її троє кумедних цуценяток, господар Тревор і їх загальна подруга Тіна... Що може піти не так? Абсолютно все! Ураганні пригоди невгамовної такси, яка затягне у вир пригод не тільки господаря, його друзів, родину, сусідів, а й усе місто, і, здається, весь світ! Адже всі вони збираються зустрічати найкраще у світі свято – Різдво. І ще мають намір допомогти відомому спортсменові бігати швидше та перемогти на Тваринячих іграх поганця Чарлі Смага і трьох його ельзаських вівчарок.
Пригоди, які описує автор, можуть статися з будь-якою собакою, у будь-якій частині світу і господарем такої навіженої домашньої тварини може стати
будь-яка дитина.
ГАРМИДЕР У ШКОЛІ
Діти, та й дорослі, уявляють собі шкільних учителів як суворих та вимогливих людей, які страшенно люблять у всьому порядок, тому вимагають від учнів, щоб вони на уроках (деколи навіть і на перервах) поводили себе чемно і тихо. Та ніхто із школярів не відмовився б від учительки, з якою уроки перетворюються на саме задоволення: веселощі, гру, розваги, тарарам, одним словом — суцільний гармидер! Такі вчителі чудово знають, для чого існує розпродаж автомобілів. Звичайно ж для того, щоб вчасно приїхати на уроки.
Принаймні, саме так вважає міс Гармидер, яка минулого року придбала там автомобіль швидкої допомоги з маячками та сиреною і вранці примчала на ній в школу за чотири хвилини. А на уроках разом з третьокласниками пече Пиріг Дружби (щоправда, це закінчується не дуже добре: доводиться потім відмивати усю школу), виготовляє літальні апарати з велосипедів, випускає мишей з клітки, переправляється разом з директором на інший берег басейну в старій ванні. 
— А ви трошки, ну, божевільна, правда, міс?.
— Дуже може бути, — відповіла вчителька.
А, можливо, саме такі вчителі потрібні в кожній школі…

МІЙ ТАТО І ЗЕЛЕНИЙ АЛІГАТОР

Як вам таке? Тато приніс додому величезного алігатора, і разом з ним у будинку з’явилось безліч халеп: алігатор тікає з дому, розбиває машину містера Тага, пожирає все в кімнаті. А ще в сім'ї з'являється коза Посмітюха, яка їсть все підряд; 10 курчаток і черепаха Шумахер, яка буде охоронцем тварин. Бабуся тим часом грає на приставці і їсть чіпси. Чи витримає мама цей шалений розгардіяш?
Та потім все змінюється. Татові не до сміху, бо мама чекає дитинку. А бабуся закохується в байкера ️з команди "Пекельний ангел". Мама дістає свою стареньку ляльку і дає татові і сину для тренувань, після чого влаштовує їм тест на одягання, годування і догляд за малюком. Хто і як переміг, дізнаєтесь самі. А потім мама народжує двійню в фургончику з піцою, тому тато дає малюкам жартівливі імена - Сирочок і Помідорця, хоча були в них і справжні імена. Які? Дізнаєтесь, прочитавши книгу.

ЗНАЙОМТЕСЬ: ФАРАОН!
Невже ця книга про... фараона? Так, про фараона, який ожив. Ожив він не просто так: двоє бандитів-невдах вирішили пограбувати гробницю з музею розбальзамували ненароком Сеннапода, шукаючи карту скарбів. Єгипетський фараон пролежав купу часу у гробниці, а тепер намагається пристосуватися до звичного нам життя або, скоріше, пристосувати весь світ до себе.
Та ж і кепський норов у древнього правителя – він надсилає на всіх заковиристі прокляття, обзиваючи оточуючих червами. Хоча це й не дивно, зважаючи на те, як жилося фараонам у давні віки. На щастя, Сеннаподові зустрівся пан Блим, що разом з родиною прихистив та врятував фараона. Тепер  мумія, що ожила, розгулює сучасним містечком, наче забинтований пацієнт, який щойно утік від санітарів. А тим часом двійко нерозважливих бандитів-початківців уже снують свої плани із захоплення єгипетського фараона...
У книзі для любителів котів є особливий бонус - мінімумія на ім'я Нищитель червів або Мурчик по - домашньому.
Зоя Єщенко, пров. бібліотекар Миргородської районної бібліотеки для дітей

Немає коментарів:

Дописати коментар