котик

середу, 1 квітня 2020 р.


Книжечка чекає друзів!
У чарівний вінок весняних  свят дуже гарно вплітається одне особливе - Свято дитячої книги. У форматі щорічного Всеукраїнського тижня дитячого читання пропонуємо нашим маленьким читачам  смачні книжкові новинки, що з’явилися в фонді районної бібліотеки для дітей.  Отже, любі друзі, по завершенню  карантину книжечки з нетерпінням чекають на зустріч з вами.
А щоб легше було обрати найцікавішу книгу, пропонуємо невеличкий анонс. Тож знайомтесь:
Пантермюллер А. Лотта та її «катастрофи». Сирна лихоманка /Аліс Пантермюллер; пер. з німецької І. Андрієнко-Фрідріх; іл.. Даніели Коль.- Х.: ВД «Школа», 2019.-160с.-  (Серія «Лотта та її «катастрофи»)
Відколи почався навчальний рік, у Лоттиному класі панує нестерпний сморід. І винен у цьому бутерброд її нового однокласника Ремі. Хлопчик родом із Франції й постійно їсть хліб із камамбером, чи як там той смердючий сир називається. На жаль, пані Какало посадила Ремі прямісінько між Шаєн і Лоттою. Шаєн він подобається, а ось Лотті – навпаки!!! Адже він щодня приносить їй якийсь подарунок: плюшевих котиків, футболки з сердечками і все таке. Отож Лотті треба терміново позбутися цього Ремі. Але як? Запрошуємо дізнатися про це,  прочитавши книгу «Лотта та її катастрофи.»

Ніцой  Л. Страшне страховисько/Лариса Ніцой.- Харків: Юнісофт,2019.- 24с.,іл..
Ви любите літечко? А купатися в озері? А засмагати на пісочку? А якщо поруч з Вами ще й друзі? Ярик каже, що це суперово! Одного сонячного дня… Думаєте сталося щось погане? Зовсім ні! Одного сонячного дня…. Але краще самі прочитайте! Згода?

Малкович І., Усс С. Велике місто, маленький зайчик, або мед для мами/ Іван Малкович, Софія Усс.- Київ:А-ба-ба-га-ла-ма-га, 2019.- 31с., іл..
Мама маленького зайчика застудилася, і він вирішив піти й купити меду. Але місто велике, а зайчик - маленький, і він заблукав… Зворушлива історія зі зворушливими ілюстраціями і щасливим закінченням.

Князевич М. Шустрик/ Мар’яна Князевич;  за ред..  Сашка Дерманського; худож. Іван Сулима.- Київ: А-ба-ба-га-ла-ма-га,2019.- 22с.
Мама Лиска завжди застерігала маленького Шустрика від самостійних прогулянок. Але хіба лисеня, яке назвали Шустриком, може всидіти вдома, коли навколо така краса?  Тож на нього і чекають різноманітні пригоди разом з песиком Ривком, гусаком Ціцероном та іншими звірями. Отже, мерщій бери до рук захопливу і повчальну казку і поринай у пригоди Шустрика.
  
Винничук Ю. Цукровий півник/ Юрій Винничук; Худож. Кость Лавро.- Київ: А-ба-ба-га-ла-ма-га,2018.- 23с., іл..
Золотистий цукровий півник втікає з вітрини цукеркової крамниці, щоб потрапити до Хлопчика, якому він так сподобався. Але світ не завжди прихильний до наївних і трепетних героїв, тому на півника чекає ціла навала непростих випробувань. Тримайся, щоб не заплакати.

Льєнас А. Монстрик і його кольори / Анна Льєнас ; Переклад з іспанської Ірина Троскоп.- Київ: «Каламар», 2019.- 35 с., іл..
Сьогодні кольоровий Монстрик геть заплутався. На його душі і жовто, й синьо, і червоно, й чорно, і зелено водночас. Допоможеш йому? Із цією чудовою книжкою з малюнками можна весело й делікатно досліджувати кольори та почуття.

Дерманський С. Король Буків, або таємниця смарагдової книги /Сашко Дерманський; Малюнки Валентина Богданюк .- вид. 4-те.-  Вінниця: Теза,2019.- 156с.
Чи любиш ти загадки й таємниці? Думаю, що так. Однак дуже часто доводиться докласти неймовірних зусиль, щоб розгадати таємницю, та й то не завжди вдається це зробити. Героєві цієї книжки, малому буці Гаврикові, пощастило з друзями: в найскрутнішу хвилину він може покластися на симпатичну драконицю Джульєтту, мудрого лепрекуна  Шмигуна, передбачливого пугача Понтія та дрібненького горобчика Петяку.
А хто вони такі, оті буки та лепрекуни? Що ж, швидше починай читати цю книжку – і знатимеш.

Дерманський С. Царство Яблукарство / Сашко Дерманський; Малюнки Анатолія Василенка.- вид.4-те .-  Вінниця:Теза,2019.- 188с.
«… За дверима загупотіли кроки, заскреготіли залізні засуви.
- Пізно, - кинув Натан. – Нас почули.
Порятунку не було. Зараз двері розчахнуться і впустять у темницю розлючений вовчків….»
Як врятуються Джо і Натан? І як вони врятують ціле…царство?

Диво на Різдво [Текст]: казки, притчі, оповідання/ уклад. Д.Корній; іл.. Я. Фефелової.- Х.: Віват,2019.- 92с.
У різдвяну ніч стаються дива: зорі сяють яскравіше, зимове повітря набуває казкового присмаку, починаються найцікавіші пригоди. Завжди хочеться подовжити цю радість, вловити невагомий, особливий святковий настрій.
Зробити це дуже просто – різдвяний дух є в кожному оповіданні цієї збірки.

Черрі, Джоджія. Атлас міст. 30 карт міст: мандруй світом! [Текст]/ Д.Черрі; пер. з англ..О.Горби; мал.. М.Гааке.- Львів: Видавництво Старого лева,2018.- 63с.
Вирушай до Всесвітніх пригод разом із цією ілюстрованою книжкою, в якій знайдеш 30 міст з усього світу. Розглядай цей путівник містами світу, проведи весело час та знайди відомих людей, культові споруди, пам’ятки культури та найцікавіші місця для дітей…

Андерс К. Буркотун і Родзинка: [Текст]/ Крістіна Андерс; Ілюстрації Барбари Шольц.- Харків: Vivat,2019.- 159с.
Зворушлива історія про дружбу зайця Буркотуна та мишки Родзинки не залишить байдужим жодного читача. Разом вони здатні подолати будь-які труднощі, як-от: приїзд непроханої тітки-чистьохи, затоплення будиночка під час зливи, підступні витівки одного з найнебезпечніших мешканців лісу, та ще багато чого.

Дерманський, Сашко. KAZKA у пошуках себе [Текст]/ С. Дерманський; Худож. М. Гаврилов . -  Вінниця: «Теза»,2019.- 35с.
У дівчинки на ім'я Казка  є мрія. Але вона здається недосяжною. Бо як стати відомою співачкою, якщо ти живеш далеко від людей, у хащах старого Пралісу? Це здається нездійсненним. Але тільки здається. Адже рідні та друзі дарують віру в себе, мрія окрилює, а любов, що, можливо, зароджується в юному серці, кличе діяти рішуче.

Катерина, Іваненко. Твій вірний друг поліція. Нові пригоди [Текст]/ К. Іваненко.- Київ: «Балтія- Друк», 2019.- 23с.
 На сторінках цієї книжки ти зустрінешся з вірним охоронцем – патрульним Будилом, який стоїть на захисті твого здоров’я та життя. Прислухайся, будь ласка, до його порад.  Пес Будило вірно служитиме тобі, як колись служив  нашим предкам – славним козакам.
Він з радістю допоможе уникнути небезпечних зустрічей і прикрих несподіванок! А ти хочеш зустрічей з вірним другом?

Стілтон, Джеронімо. Врятувати Олімпійські ігри [Текст]: комікс/ Д.Стілтон.- Львів: Ірбіс Комікси,2019.- 48с.
Джеронімо Стілтон – редактор газети «Гризун», найвідомішого видання на Мишачому острові.  В цій історії йому доводиться взяти участь у змаганні з Котордоном  ІІІ  Котолонським, правителем котів - піратів! Чи вдасться Джеронімо та його друзям Патті, Бенджаміну, Трапу і Брюсу не дати котам-піратам змінити результати перших у новітній історії Олімпійських Ігор, що відбулись у 1896 році? Чи все ж його закляті вороги нарешті зуміють здобути таку жадану перемогу?

Жос, Ален. Загублене містечко [Текст]: комікси/ А.Жос, Л.Партхунс.- К.: Ірбіс Комікси, 2018.- 48с.
 Далеко-далеко за межами селища смурфів знаходиться велика стіна, що захищає смурфське селище від різних небезпек. Але що ж за стіною? Це питання не давало спокою не лише смурфикам, а й мешканцям Загубленого містечка по той бік стіни. І ось одного дня мешканці Смурфидолу та Загубленого містечка зустрілись….
Алла Савчук, провідний бібліотекар Миргородської районної бібліотеки для дітей

Немає коментарів:

Дописати коментар