котик

вівторок, 7 квітня 2020 р.


Книжечка чекає друзів!
Дорогі діти !

            З великим задоволенням хочу познайомити вас з книгами, які надійшли до бібліотеки останнім часом. Тут література на всі смаки і вподобання. Це  пригоди і фентезі,  детективи і фантастика, і навіть книги, які зможуть прочитати разом з вами і ваші батьки.
         Тож сподіваюсь, що по закінченню карантину ви завітаєте до нас у бібліотеку і познайомитесь з цими виданнями.
           
                 Кокотюха, Андрій  Таємниця козацького скарбу [Текст] : пригодницький детектив / Андрій Кокотюха; мал. А.Василенка. – 10-е вид.- К.: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2019.- 224 с.: іл.

         Перед тобою, любий читачу, справжній детектив, у якому беруть участь твої ровесники – тямущий Данько і спортивний Богдан, дівчинка Галка з навіженим страусом на прізвисько Футбол, кілька дорослих вуркаганів, а також непривітна ватага на чолі з Льонькою Гайдамакою…
         Йдеться, звичайно ж, про козацький скарб – діжку золотих монет і золоту козацьку булаву. Понад три століття велися пошуки цього безцінного скарбу, і лише в наші дні двоє школярів під час літніх канікул випадково наближаються до розгадки таємниці… Пан чи пропав, втікати чи залишатися, жити чи вмерти – ось такі непрості запитання постають перед відважними школярами…
        
           Кокотюха, Андрій Таємниця зміїної голови [Текст]: пригодницький детектив / Андрій Кокотюха; мал. В.Василенка. – 7-ме вид.- К.: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2019. – 256 с.: іл.

         Шукачі скарбів повертаються! Тепер герої, котрі одного разу вже розкрили таємницю козацького скарбу, вирушають на мальовниче Поділля. Тут є старовинний княжий замок і похмурі лабіринти підземних печер. Колись у цих краях гуляв народний месник Устим Кармелюк. Вороги називали його розбійником. І десь там сподвижники Кармелюка заховали великий діамант небаченої краси. За скарбом, звісно, полюють лихі люди. Вони хочуть забрати собі не лише діамант, а й увесь замок. І вдасться нашим героям – Данилові, Богданові, Льонці та їхнім новим друзям – випередити злодіів і врятувати замок? Чи зможуть вони розгадати усі розбійницькі загадки? Що цього разу утворить шалений страус на прізвисько Футбол? Про це ви дізнаєтесь з нового пригодницького детективу Андрія Кокотюхи.

        
Страуд, Джонатан Сходи, що кричать [Текст]: роман /Джонатан Страуд; пер. з англ. В. Панченко. – 2-ге вид.- К.: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2019. – 320с.

         Привиди повертаються, щоб помститися живим! Після заходу сонця вулиці міст заполонили злі духи…
         Ви боїтесь смертельного докору привида? Коли кількість нападів духів щодня зростає, агенції психологічних розслідувань стають популярними як ніколи. Найменша, найкрихкіша – та водночас і найкраща з них – агенція             « Локвуд і К»! Познайомтеся із завзятим і трохи дивакуватим Ентоні Локвудом, а також із його вірним помічником – книголюбом Джорджем Кабінсом та їхньою новою коллегою, відважною Люсі Карлайл! Разом вони застосовують свої незвичайні таланти для порятунку нашого – і, звичайно ж, свого – життя!
        
        
      Дал, Роальд Відьми Текст]: повість / Рональд Дал; пер. з англ. В.Морозова; іл. К.Блейка. – 5-те вид. - К.: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2019. – 255с.

         У казках відьми завжди носять дурноверхі чорні капелюшки і чорні плащі, а ще вони літають на мітлах.
         Але це вам не казка. Це історія про справжніх відьом.
         Ви мусите знати про справжніх віддьом одну найважливішу річ. Нашорошуйте вуха, і ніколи не збувайте про те, що я вам зараз скажу.
         Справжні відьми носять звичайнісінький одяг і дуже схожі на звичайнісіньких жінок. Вони живуть у звичайнісіньких будинках і ходять на звичайнісіньку роботу.
         Ось чому їх так важко спіймати.
         «Відьма!» – одна з найпопулярніших дитячих повістей Роальда Дала, довкола якої поміж читачами точиться чи не найбільше суперечок. Нарешті ви, українські «малята від 5 до 105», маєте змогу її прочитати.

        
         Страуд, Джонатан Амулет Самарканда: трилогія Бартіумеса. Кн.1[Текст]: роман /Джонатан Страуд; пер. з анг.В.Панченко. -2-ге вид. - К.: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2019. -408 с.

Ця феєрично-захоплива історія відбувається в сучасному Лондоні. Але не в тому, про який ми знаємо, а в Лондоні, контрольованому чарівниками, де чимало всіляких демонів — джинів, бісів, афритів та інших мастаків магічного світу... Щоб здійснити свій задум, Натаніель — юний учень чарівника — таємно викликає стародавнього (якому п’ять тисяч років!) зухвалого джина Бартімеуса. Перед джином стоїть нелегке завдання — викрасти у Саймона Лавлейса, досвідченого і безмежно жорстокого мага, всемогутній Амулет Самарканда. І ось Бартімеуса з Натаніелем закручує моторошний вир найприголомшливіших пригод…

        
                  Страуд, Джонатан Око Голема: трилогія Бартіумеса. Кн.2 [Текст]: роман / Джонатан Страуд; пер. з англ. В.Панченко. – 2- ге вид. - К.: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2019. – 528 с.

         Ми знову в Лондоні, контрольованому чарівниками, яким служать джини, африти, фоліоти та інші химерні мешканці світу духів. У юного мага Натаніеля – тепер уже помічника міністра внутрішніх справ – новий клопіт. У місті почастішали таємничі атаки на магічні установи й заклади. Щодалі нахабніше поводиться підпільна організація «Спротив», що взяла собі за мету повалити владу чарівників. І найголовніше: в Лондоні з'явився голем – моторошне велетенське чудовисько, непіддатливе до будь-якої зброї й заклять, яке нищить на своєму шляху геть усе. На наших героїв – Натаніеля і його норовистого, але могутнього джина Бартімеуса – чекають нові випробування і неймовірні пригоди.
         
           
Вольямс, Девід Велика втеча дідуся  [Текст]: роман/ Девід Вольямс; худож. Т.Росс; пер. з англ. І.Ємельянової. – К.: Видавнича группа КМ-Букс, 2019. – 416 с.: іл.
В одному з англійських оглядів Девіда Вольямса назвали новим Роальдом Далем, з чим безперечно не можна не погодитися. Книжка читається так же легко і не відпускає до самого кінця (навіть тих, хто любить туди зазирати, аби трошки дізнатися кінцівку). Чудова розповідь, що чіпляє і малих, і дорослих. Ідеально підходить для спільного читання. Я б радила цю книгу читати саме дитині. Це буде не тільки неповторний час разом, але й можливість кожному під своїм кутом подивитися на зворушливу історію про звичайного (на перший погляд) хлопчика і надзвичайного дідуся. Емоційно стосунки описані настільки чесно, що віриш кожному вчинкові.  Книжка настільки енергійна, що немає жодного нудного моменту. Тут є і погоні, і "дурні жарти", і трохи про школу. Навіть незважаючи на прощання, кінцівка дарує шматочок щастя і найприємніші спогади.

Дочинець, Мирослав В’язень замку Паланок [Текст]:/ Мирослав Дочинець. – Львів: Література та мистецтво, 2019. – 386 с.

В основі історичного роману для дітей – незбагненна історія про безрідного хлопчика-байстрюка, який у ранньому віці прилучається до копання криниць. І зрештою докопується до таких глибин! Як земних, матеріальних, так
і духовних, моральних.
         Юнак здобуває унікальний хист, навчається мудрості в наставників, завдяки наполегливості й кмітливості заробляє великі статки. Та найбільші його скарби – свобода духу, висока освіченість, шляхетність душі, служіння громаді. Головний герой узяв від землі силу, а від неба - духовність, і навчає цьому людей, рішуче міняє їх, а з ними й довколишній світ. 
Книга сповнена неймовірних пригод і читається на одному подиху.
І, нарешті, найприємніше. Діти, свого часу багато хто з вас із задоволенням прочитав книгу Елеонор Портер «Поліанна». Хочу вас порадувати, до бібліотеки надійшла книга  Портер, Елеонор Поліанна виростає[Текст]:/ Елеонор Портер; пер. з англ. В.Панченко; худож. Коверзнєва. – К.: РІДНА МОВА, 2019. – 312 с.: іл.

             Пам'ятаєте   історію     маленької одинадцятирічної дівчинки Поліанни, яка вміла знаходити радість у будь-якій ситуації? Вам цікаво, як далі склалася її доля? Тоді обов'язково прочитайте продовження цієї захоплюючої повісті. У книзі "Поліанна виростає" читач знову зустрінеться з героїнею, яка так полюбилася мільйонній аудиторії читачів по всьому світу. Маленька дівчинка подорослішала, однак незмінним залишилося її оптимістичне відношення до життя та вірність грі у радість. Поліанна продовжує змінювати життя людей на краще: допомагає нещасній жінці відшукати племінника, знаходить сім'ю для нещасного інваліда, підтримує свою тітку Полі після важкої втрати, яку їм удвох довелося пережити. Врешті-решт у житті Поліанни настає момент, коли вона зустрічає своє кохання і щастя. Кому ж пощастило підкорити серце такої незвичайної дівчини?

Твір цікавий - на всі часи.
Діти! Дуже раджу прочитати всі.названі книги. Ви не пошкодуєте.

                                      Катерина Яневич, бібліотекар І категорії районної бібліотеки для дітей

Немає коментарів:

Дописати коментар